FødevareWatch

Chr Hansen-optakt: Lav forventning giver overraskelses-rum

Der er plads til overraskelser, når Chr. Hansens resultater for første kvartal af det skæve regnskabsår 2019/20 offentliggøres onsdag morgen, mener Alm. Brand Markets-analytiker.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Markedet har ikke høje forventninger til Chr. Hansens resultater for første kvartal af det skæve regnskabsår 2019/20, som offentliggøres onsdag morgen. Og det giver rum til overraskelse, vurderer Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

"Jeg tror ikke, momentum er på vej tilbage. Men igen - Chr. Hansen har guidet lavt, og markedets forventninger er meget lave, så det giver altid mulighed for, at der kan hentes en overraskelse et eller andet sted fra," siger han.

Chr. Hansen har stillet investorerne en flad til etcifret organisk vækst i udsigt for første kvartal, der dækker over perioden fra september til og med november. Her forventer analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv en organisk vækst på 1,3 pct.

Der er blandt andet udfordringer på Emerging Markets, som har presset selskabet i kvartalet, og det er skyld i, at der for hele regnskabsåret ventes en vækst i omsætningen på 4-8 pct. og en driftsmargin, ebit, på omkring 29,5 pct., hvilket begge er under de langsigtede forventninger.

"Kigger man på problemerne, der virkelig har presset selskabet i 2019, så er de stadig i markedet. Så jeg tror, at selskabet har haft ret i sin forsigtige guidance," vurderer Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

Frem mod 2022 forventer Chr. Hansen årligt at levere en organisk vækst i omsætningen på 8-10 pct., mens EBIT-marginen ventes at være over 31,5 pct.

Emerging markets i fokus

Når regnskabet lander, vil fokus i høj grad være på, hvordan Emerging Markets har udviklet sig, vurderer Michael Friis Jørgensen. Udviklingen her pressede også resultaterne i sidste kvartal af det foregående regnskabsår, hvor den organiske vækst svandt ind til 2 pct. fra 10 pct. samme periode året før.

"Fokus er på væksten på Emerging Markets, der fortsat er et problem, og også på eventuelle kommentarer omkring de europæiske tariffer, og om man ser en reaktion hos kunderne efter de forhøjede amerikanske tariffer," vurderer han.

"Folk kigger efter, om momentum stadig er svagt, og om det fortsat vil presse aktien, selv om den er faldet meget, eller om der er håb for bedring - ikke fordi væksten bliver høj, men måske fordi den bliver højere end de meget lave forventninger," siger han videre.

Analytikerne forventer ifølge estimater indsamlet af Chr. Hansen, at facit for første kvartal vil være resultater stort set på linje med samme kvartal regnskabsåret før.

Omsætningen ventes at lande på 274 mio. kr. mod 269,4 mio. året før, mens driftsresultatet (ebit) før særlige poster forventes på 71 mio. kr. mod 70,8 mio. kr. sidste år. Nettoresultatet forventes at vokse til 52 mio. kr. fra 51,1 mio. kr.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier