FødevareWatch

Kantiner omstiller til vegansk menu i januar

Bjarke Ingels Group og Dansk Energi er blandt selskaberne, der omlægger menuen i kantinen til en kost uden kød og andre animalske produkter måneden ud.

Projektet indgår som en del af en verdensomspændende bevægelse, som blandt andet tæller Veganuary, hvor millioner af mennesker, inkl. kunstnere som Beyoncé og Jay-Z, udskifter bøffer og mejeriprodukter med planter for at bidrage til en mere bæredygtig og dyrevenlig verden. Foto: Jacob Ehrbahn / Ritzau Scanpix

11.000 mennesker får i januar serveret frokost uden kød og andre animalske produkter i arbejdspladsens kantine.

Blandt selskaberne, der har sagt ja til at indgå i projektet med den veganske menu, er Bjarke Ingels Group, Dansk Energi og designfirmaet Space10, fremgår det af en pressemeddelelse fra Plantevækst. Organisationen står bag projektet, der går under navnet Klimaudfordringen.

"Hos Dansk Energi er vi altid klar på en udfordring, for vi ønsker at tage den grønne omstilling til et nyt niveau. 80 pct. af vores ansatte har frivilligt valgt at deltage i Klimaudfordringen og spise plantebaseret til frokost i januar. Det er jeg meget stolt af, for det viser vilje til at kaste sig ud i noget nyt og skabe grøn forandring," udtaler Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi, i meddelelsen.

Klimaudfordringen er en videreudvikling af Veganerudfordringen, som flere end 50.000 danskere har deltaget i. Projektet er skabt som et samarbejde mellem frokostleverandøren Able, Greenpeace, Plantevækst og Veganerudfordringen.

Burgerkæde klar til kamp i køledisken – på vej med veganske bøffer

Grøntspisere er milliarder værd

Måltidskassedirektør: "Folk fra hele verden vil opgive topjob for at komme til"

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier