FødevareWatch

Sushi-stiftere scorer hver 39 millioner på frasalg

Nye regnskaber afslører, at to grundlæggere bag Sticks'n'Sushi høster en klækkelig milliongevinst, efter de i foråret frasolgte endnu en bid af deres sushikoncern.

Kim Rahbek Hansen stiftede Sticks'n'Sushi for knap 26 år siden sammen med Thor Andersen og Jens Rahbek Hansen, som alle tre er i familie. | Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Thor Andersen og Kim Rahbek Hansen, som er stifterne bag sushiselskabet Sticks'n'Sushi, kan glæde sig over, at deres formue bugner med nye millioner. Det sker, efter at de i foråret solgte endnu en portion af deres aktier i sushikoncernen til kapitalfonden Maj Invest.

Salgsprisen var hemmelig, men regnskaber fra deres holdingselskaber afslører, at de hver især har fået omkring 39 mio. kr. for deres ejerandele.

De ejede begge to 20 pct. af Sticks'n'Sushi, men tilbage i maj solgte de i hvert fald halvdelen af deres ejerandele til kapitalfonden. Nu ejer Thor Andersen og Kim Rahbek Hansen således hver især 5-10 pct. af virksomheden.

Størstedelen af gevinsterne bliver dog parkeret i holdingselskaberne for nu. Thor Andersen udbetaler et ekstraordinært udbytte på 1,7 mio. kr., mens Kim Rahbek Hansen nøjes med 108.000 kr.

Maj Invest sidder på 79 pct. af aktierne i Sticks'n'Sushi. Den sidste ejer er Carsten Kaag, der siden 2018 har ejet 5-10 pct. af selskabet.

Thor Andersen og Kim Rahbek Hansen åbnede den første Sticks'n'Sushi forretning i 1994. I dag sidder Thor Andersen stadig i bestyrelsen, mens Kim Rahbek Hansen, bortset fra sin ejerandel, er trådt helt ud af selskabet.

De to grundlæggere tjente den første del af deres formue i 2013, da Maj Invest købte sig ind for første gang til 49 pct. af aktierne. I dag har Thor Andersen og Kim Rahbek Hansen henholdsvis 65 og 60 mio. kr. i egenkapital i deres holdingselskaber.

Forretningen er underskudsgivende

De store gevinster kommer på trods af, at forretningen i Sticks'n'Sushi skranter gevaldigt. De seneste fire år har virksomheden genereret underskud, senest på 15,8 mio. kr. i 2018/19.

Selskabet har 22 restauranter, og direktør Andreas Karlsson fortalte til FødevareWatch tilbage i september, at det var blevet tid til at konsolidere forretningen fremfor at vokse.

Ny sushi-direktør konsoliderer forretningen: "Vi skal være selektive"

Her fremgik det også, at han forventer at vende den negative spiral allerede næste år.

"Hvis vi fortsætter konsolideringen i de næste 6-12 måneder, så skulle vi være i stand til at generere et overskud i næste regnskabsår i 2020," sagde han.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier