FødevareWatch

EU-præsident ser frem mod snarlig afklaring på brexit

"Det er vigtigt, at vi får klarhed så hurtigt som muligt", siger Charles Michel om brexit efter britisk valg.

EU-præsident Charles Michel ønsker Boris Johnson tillykke med valget. | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Resultatet af det britiske valg giver forhåbninger i Bruxelles om en snarlig afklaring på brexit, der har skabt usikkerhed i unionen i flere år.

Boris Johnson, den konservative premierminister i Storbritannien, fik en klar valgsejr.

"Jeg vil gerne ønske Boris Johnson tillykke med valgsejren," siger EU-præsident Charles Michel, da han ankommer til andendagen af et topmøde.

Fredag efter middag skal EU-landenes stats- og regeringschefer holde topmøde om brexit.

Der ventes en kort tekst, hvor de opfordrer parlamentet i Storbritannien til hurtigst muligt at få godkendt den udtrædelsesaftale, som parterne har forhandlet.

Det bekræfter EU-præsidenten, da han ankommer.

"Vi forventer en afstemning om udtrædelsesaftalen i det britiske parlament så hurtigt som muligt. Det er vigtigt, at vi får klarhed," siger Michel.

"Baseret på sin erfaring" med forløbet omkring brexit tør han ikke spå om, hvorvidt det faktisk vil lykkes briterne at komme ud inden 1. februar 2020, som det aktuelt er planen.

Også USA's præsident, Donald Trump, ønsker premierminister Boris Johnson tillykke med "den store sejr" efter torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien.

"Storbritannien og USA vil nu være frie til at kunne indgå en stor handelsaftale efter brexit," skriver Trump på Twitter.

"Denne aftale har potentiale til at blive meget større og mere lukrativ end nogen anden aftale, som kunne indgås med EU. Boris (Johnson, red.) skal fejres!"

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier