FødevareWatch

Danish Crown har 10 procent ledig kapacitet

Produktionen af slagtesvin falder til det laveste niveau i mere end 25 år, og det lægger et stadig større pres på Danish Crown, at der mangler danske grise på slagterierne herhjemme.

Stadig flere svin bliver årligt kørt ud af landet til opfedning og slagtning i Tyskland og Polen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Kapaciteten på de syv danske slagterier i Danish Corwn-koncernen kan ikke udnyttes til fulde, fordi et rekordstort antal smågrise årligt bliver sendt ud af landet til opfedning og slagtning.

Ifølge Børsen har koncernen 10 pct. ledig kapacitet, og det koster andelsejerne et trecifret millionbeløb i indtjening.

"I 2018/19 har vi tabt 6,4 pct. af vores slagtesvin. Det er skidt. Men det er i dag ikke så enkelt, at vi bare kan lukke et anlæg for at udnytte kapaciteten bedre. Hvert enkelt slagteri er indrettet til at klare bestemte produktioner. Men det er klart, at får vi et år mere med et fald på 6,4 pct. oven i det historiske fald, der har været gennem en årrække, så kommer vi til at kigge på strukturen i Danmark," siger Jais Valeur, koncerntopchef i Danish Crown, til avisen.

Franske udfordringer sætter prop i Frilands fremgang

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier