FødevareWatch

Too Good to Go kalder ny madspildsaktørs metode for problematisk

Madspildsinitiativet Motatos, som i denne uge lanceres i Danmark, får en lun velkomst fra Too Good to Go, hvor man stiller spørgsmålstegn ved det bæredygtige i at køre overskudsvarer fra Sverige til Danmark.

Ifølge Too Good to Go-landechef er det problematisk, at Motatos og Matsmart fragter danske overskudsvarer til Sverige for så igen at køre dem tilbage. Foto: PR/Motatos/Teis Bruno

I halen på udmeldingen om, at den svenske onlineshop Matsmart i denne uge åbner madspildsinitiativet Motatos i Danmark, har Dansk Handelsblad spurgt flere om deres syn på den nye svenske aktør på den danske scene.

I Too Good to Go kalder landechef Heidi Boye det problematisk, at danske overskudsvarer først sendes til Motatos hovedlager ved Stockholm, for så derefter at blive sendt tilbage til de danske kunder, som bestiller det på hjemmesiden.

"Vi hilser Motatos velkommen og bakker som udgangspunkt op om alle, som har samme mission som os: At bekæmpe madspild. Dog er det værd at bemærke, at man bestiller varer fra et lager i Sverige, når man handler hos Motatos. Og så bliver det jo pludselig problematisk – set med bæredygtige øjne," skriver Heidi Boye i en mail til Dansk Handelsblad.

Til FødevareWatch har Matsmart-direktør Karl Andersson tidligere udtalt, at der er plads til og behov for, at der kommer nogle aktører, som kan aftage enddog meget store volumner fra leverandørerne, og at man derfor fint ser sig fungere ved siden af aktører som Too Good to Go.

"Man kan skabe opmærksomhed omkring madspild på mange måder, men man skal også være i stand til at modtage de store mængder og partier mad, som kan komme ud af, at man forsøger at ændre noget radikalt. Det kan være svært at modtage og ikke mindst afsætte 150 paller med ketchup, hvis ikke man har det rette setup, og har vi her fundet en god model for at kunne gøre," sagde han.

Modellen i Matsmart og Motatos bygger på, at man etablerer aftaler med store koncerner som Orkla, Unilever, Knorr, Axa, Nestlé og Urtekram om at aftage nogle af de mange fødevarer, som ellers skulle være destrueret på grund af holdbarhed, overproduktion, fejl i produktion, emballage osv.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier