FødevareWatch

Medie: Virksomheder i vækst ofrer overskud for bæredygtighed

Samfundsansvar og bæredygtighed bliver prioriteret over bundlinje, skriver Børsen på baggrund af en undersøgelse, hvor 38 pct. af 357 virksomheder i vækst svarer, at de prioriterer de to over indtjening, vækst eller begge dele.

Foto: Martin Lehmann/Politiken

38 pct. af Børsens 357 såkaldte gazellevirksomheder - alle selskaber med vækst - svarer i en undersøgelse lavet af avisen, at man prioriterer samfundsansvar og bæredygtighed over indtjening, vækst eller begge dele.

Blandt virksomhederne er københavnske Wedofood, som driver fem salatbarer. Her fortæller medstifter og adm. direktør, Andreas Moi Boros, at man bl.a. har byttet den norske laks ud med islandsk laks, som svømmer i naturligt opvarmede kilder.

"Det er et langt dyrere produkt, men enten skal vi ikke have laks, eller også skal vi have laks, der er bæredygtig," siger direktøren, til avisen og understreger, at Wedofood på ingen måde er hellige. F.eks. er selskabet ikke 100 pct. økologisk.

Dertil siger Andreas Moi Boros, at han ikke mener, det forretningsmæssigt er en fordel for virksomheden at have en bæredygtig profil.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier