FødevareWatch

Knap hver fjerde danske fødevarevirksomhed arbejder med FN's verdensmål

Danske fødevarevirksomheder kender i langt de fleste tilfælde FN’s verdensmål, mens knap hver fjerde arbejder aktivt med dem.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Langt størstedelen af danske fødevarevirksomheder kender til FN’s verdensmål, viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

I undersøgelsen svarer 80 pct. af virksomhederne, at de er bekendte med FN’s 17 verdensmål, og knap hver fjerde fødevarevirksomhed arbejder aktivt med dem.

"Det glæder mig, at så mange fødevarevirksomheder har kendskab til verdensmålene. Det viser, at vores erhverv er indstillede på at bidrage til en bæredygtighed udvikling frem, og at det er en stor prioritet for os som erhverv," udtaler Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Tre ud af fire af de virksomheder, som har bæredygtighedsmål, har sat dem inden for miljømæssig bæredygtighed såsom klima og forurening, fremgår det.

For virksomhederne er den største forhindring mod en mere bæredygtig udvikling kravet om store investeringer, ifølge meddelelsen.

"Der er brug for langt flere midler til forskning, hvis vi skal fortsætte og udvikle arbejdet med verdensmålene endnu mere intensiv. Vi skal have udviklet nye og omkostningseffektive teknologier, der kan sikre en bæredygtig udvikling og mindre klimapåvirkning fra erhvervet," fortsætter Anne Arhnung.

I arbejdet for en grøn omstilling mener 13 pct. af virksomhederne også, at der mangler politisk opbakning blandt andet i form af støtteordninger.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier