FødevareWatch

Lille chokoladeaktør bruger knap 1 million på afgifter om året: "Det er galimatias"

To skatteministre har i årenes løb været forbi Aalborg Chokoladen, som sidste år brugte hvad der svarede til tre gange årets indtjening på afgifter. "Det er ikke rimeligt," lyder det fra direktøren.

Chokoladeafgiften er steget med 83 pct. siden adm. direktør John Aslak Jensen i 2006 overtog Aalborg Chokoladen. | Foto: Ida Gaunø Scheel-Bech

I foråret skød Liberal Alliances daværende skatteordfører, Joachim B. Olsen, et chokoladerelateret spørgsmål afsted i Folketinget. Spørgsmålets omdrejningspunkt var to forskellige konfektureprodukter: den cremefyldte, chokoladeovertrukne Sarah Bernhardt-kage og en flødebolle. Ingrediensmassen og opbygningen var stort set den samme, men det var afgifterne for producenterne ikke.

Mens flødebollen skulle bidrage til statskassen, slap kagen helt. Og det undrede skatteordføreren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier