FødevareWatch

Medie: Kina tvivler på en bred handelsaftale med USA

Ifølge Bloomberg er der i Kina usikkerhed om en langsigtet aftale med USA. Men Trump siger, han er klar.

Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS / X03234

Kinesiske regeringsfolk tvivler på, at det er muligt at indgå en bred og langsigtet handelsaftale med USA og præsident Donald Trump.

Det siger de ifølge nyhedsmediet Bloomberg, som ikke navngiver kilderne.

Kinesiske embedsmænd har fortalt besøgende i Beijing og andre under private samtaler, at Kina ikke vil give efter i nogle af de mest kontroversielle sager om handel.

Kinesiske regeringsfolk er også bekymret for Trumps impulsive handlemåde og risikoen for, at han vil bakke ud, selv om parterne skulle indgå den foreløbige aftale, som de forsøger at få underskrevet inden for de kommende uger.

Det skriver Bloomberg, der er et førende medie inden for finansnyheder.

Men også en anden begivenhed har sendt grus i maskinen.

Chiles præsident, Sebastian Piñera, meddelte onsdag, at uroligheder i landet får ham til at aflyse et møde for landene ved Stillehavet, som er samlet i organisationen Apec. Det skulle have været holdt 16.-17. november i Santiago.

Her ville præsident Trump møde sin kinesiske kollega, Xi Jinping.

USA's præsident sagde tidligere på ugen, at han håbede på at underskrive en midlertidig handelsaftale med Kina i Santiago.

Trump meddeler torsdag eftermiddag dansk tid, at han og Kina meget snart vil melde et andet sted ud, hvor en foreløbig aftale mellem de to lande kan underskrives.

"Præsident Xi og præsident Trump vil bestemt skrive under," skriver Trump på Twitter.

USA overvejer, om det kan erstatte Chile som vært for Apec-mødet. Hawaii eller Alaska har været omtalt som muligheder. Men det er uvist, om det sker, og i så fald vil det kræve måneders forberedelsestid af USA og de 21 lande, der deltager.

En kinesisk embedsmand med kendskab til forløbet siger, at man ikke vil forhaste sig med en midlertidig aftale, der også omtales som en fase 1-aftale.

"Rådslagninger bør ske skridtvis," siger embedsmanden.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier