FødevareWatch

Danskerne spiser mindre og mindre slik

Siden 2010 er salget af søde sager faldet 16 pct., men til gengæld går danskerne i stigende grad efter kvalitet, viser analyse.

Danskerne spiser meget slik, men mindre end tidligere. | Foto: Finn Frandsen

I Danmark har vi verdensrekord i at spise slik, men spiser vi mindre og mindre. Forbruget af søde sager er faldet med 16 pct. i perioden fra 2010 til 2018, viser tal fra Coop Analyse.

Til gengæld vælger danskerne i stigende grad at gå efter kvalitet.

"Det betyder, at mange i løbet af perioden har skiftet købet af f.eks. en stor plade mælkechokolade ud med en mindre plade mørk chokolade med høj kakaoprocent. En del af forklaringen på det faldende salg skal formentlig også findes i de mange alternativer til chokoladebaren, der er opstået i perioden," fremgår det af analysen.

Ifølge en tidligere undersøgelse fra Coop Analyse er chokolade klart det mest populære af alle søde sager, mens kage kommer ind på andenplads. Tredjepladsen indtager lakrids efterfulgt af tyggegummi, chips og vingummi.

To selskaber slår slikposerne sammen i Silkeborg Smuglerslik fra Sverige havner fortsat i københavnske butikker Gammel chokoladeafgift truer plantebaserede produkter på eksistensen 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier