FødevareWatch

Mikkeller-stifter i opråb efter kædes genoprejsning ovenpå konkurs

"Hey LêLê Street Kitchen, er det her ikke bare en måde at tage røven totalt på sine kreditorer," lyder det fra Mikkel Borg Bjergsø i et opslag på Facebook.

Mikkel Borg Bjergsø er stifter af ølproducenten Mikkeller. Foto: Gregers Tycho/ERH/Ritzau Scanpix

Ejerne af den vietnamesiske restaurantkæde LêLê har ladet selskabet gå konkurs for derefter at overføre aktiviteterne til et nyt selskab, der med en undtagelse tæller samme ejerkreds. Og den konstruktion er Mikkel Borg Bjergsø, stifter af bryggeriet Mikkeller, ikke begejret for.

"Hey LêLê Street Kitchen, er det her ikke bare en måde at tage røven totalt på sine kreditorer," skriver han i et opslag på Facebook.

Statusopdateringen lander efter Dan Bång, adm. direktør i LêLê, kalder konkursen "en positiv historie" overfor B.T..

Det skriver Børsen, der har talt med Mikkel Borg Bjergsø.

"Jeg synes, det er ekstremt arrogant at skrive, at det er en positiv historie. Det er simpelthen at stå og grine kreditorerne lige op i hovedet," siger Mikkeller-stifteren til avisen. Han fortæller videre, at han blander sig, fordi folk ikke skal tro, at det er kutyme i restaurationsbranchen, at opføre sig sådan.

Overfor Børsen forklarer Dan Bång, at det ikke var hans hensigt at fremstå arrogant overfor dem, der kommer til at tabe penge på konkursen.

"Det kom til at fremstå arrogant, men det var ikke det, der var meningen med det. Jeg kan godt se, at det fremstår arrogant at kalde det en positiv historie, men jeg mente bare, at det trods alt er positivt, at medarbejderne får lov til at beholde deres arbejde," siger han til avisen.

Kendt restaurantkæde går konkurs – og genopstår

Dating-rigmand overtager take away-firma

Irma skruer op for convenience med nyt luksussamarbejde

Fra billig buffet til streetgourmet - storcentre går efter maden

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier