FødevareWatch

Analytiker om Chr. Hansen: Nye forventninger har uhørt bredt interval

Chr. Hansen har opstillet "et uhørt bredt interval" for forventningerne til fremtiden i det igangværende regnskabsår, lyder detfra chefaktieanalytiker fra Alm. Brand Markets.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau / Scanpix

Det er et "uhørt bredt interval," som Chr. Hansen Holding har opstillet for forventningerne til væksten i indeværende regnskabsår, der ventes at lande mellem 4 og 8 pct.

Sådan lyder vurderingen fra Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, efter at selskabet torsdag er kommet med årsregnskab.

"Leverer Chr. Hansen 8 pct., er det omtrent som ventet af markedet, men det er et uhørt bredt interval, der indikerer usikkerhed, og at året starter skidt," siger han til Ritzau Finans.

"Så der går lang tid, før vi ved, om det er 8 pct., vi skal skyde efter," fortsætter analytikeren.

Michael Friis Jørgensen forventede inden regnskabet, at forventningen til næste års organiske vækst vil være et interval på 7-9 pct.

Chr. Hansen har en langsigtet forventning om en årlig organisk vækst på 8-10 pct., men det ser altså ikke ud til, at det niveau bliver nået næste år.

"Vækstraterne er langt fra de langsigtede forventninger, og det er noget, vi ikke har set i den her aktie længe," siger Michael Friis-Jørgensen.

Blandt andet udfordrende markedsforhold på udviklingsmarkederne var skyld i, at den organiske vækst i fjerde kvartal svandt ind til 2 pct. fra 10 pct. året før.

Det ses fortsætte ind i årets første kvartal, hvilket er grunden til, at forventningerne til næste års vækst er under de langsigtede forventninger, skriver selskabet i regnskabet.

Regnskab skuffer på alle områder

Fjerde kvartal var over en bred kam skuffende for analytikerne med lavere vækst end ventet over stort set hele linjen.

Omsætningen voksede til 305,9 mio. euro, mens driftsresultatet (EBIT) steg til 101,9 mio. euro, hvilket på bundlinjen gav et nettoresultat på 74,6 mio. euro.

For de tre poster var der ventet resultater på 312 mio. euro, 105 mio. euro og 77 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

I Michael Friis Jørgensens optik er der da heller ikke én af selskabets tre divisioner, som leverede i årets fjerde kvartal.

"Mit store problem med regnskabet er, at jeg gerne ville kunne si udviklingsmarkederne fra og se, at det muligvis kunne være noget midlertidigt," siger analytikeren.

"Men kigger man på alle tre områder, så er der ikke ét, som leverer. Der er lav vækst i alle tre divisioner," fortsætter han.

Chr. Hansen-aktien er torsdag formiddag i modvind oven på regnskabet, hvor aktien på børsen i København falder 11,1 pct. til 541,80 kr.

Ifølge Michael Friis-Jørgensen er markedet blevet i tvivl om aktiens prisfastsættelse oven på regnskabet.

"I dag viser markedet, at det er usikkert på prissættelsen i aktien, da den er prissat til at være næsten 100 pct. immun over for makroøkonomiske forhold," siger Michael Friis Jørgensen.

"Men det ser vi hverken i regnskabet eller forventningerne til det næste regnskabsår," lyder vurderingen fra chefaktieanalytikeren.

Chr Hansen skuffer på både vækst og bundlinje

Chr Hansen har forsigtige forventninger til 2019/20

Chr Hansen-optakt: Nye forventninger stjæler fokus

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier