FødevareWatch

Chr Hansen-optakt: Nye forventninger stjæler fokus

Ifølge chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets vil Chr. Hansen-investorerne i mindre grad have fokus på tallene for fjerde kvartal og i højere grad kigge frem mod forventningerne til 2019/20.

Foto: PR/Chr. Hansen

Når Chr. Hansen torsdag morgen kommer med regnskab for fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2018/19, vil investorerne i mindre grad have fokus på tallene for kvartalet.

I stedet vil fokus være på ingredienskoncernens forventninger til det nye regnskabsår, efter at Chr. Hansen i slutningen af juni nedjusterede forventningerne på grund af udfordringer, som ikke ventedes at blive løst i fjerde kvartal.

Det vurderer Michael Friis-Jørgensen, der er chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

"Kvartalet som sådan er der måske ikke den store interesse for, det er mere for kommentarerne for næste år, da det er et årsregnskab. Det er nok her, vi skal se, om det var et midlertidigt bump, eller om Chr. Hansen er gået en smule ned i vækstgear," siger han.

Chr. Hansen tog i slutningen af juni fusen på investorerne, da selskabet nedjusterede sine forventninger til årets resultater og nu ser en organisk vækst i 2018/19 på 7-8 pct. mod før 9-11 pct.

Baggrunden for denne var en svagere end ventet udvikling i selskabets farvedivision, Natural Colors, og inden for området Animal Health samt udfordrende forhold på udviklingsmarkederne.

De problemer ser ifølge Michael Friis Jørgensen ud til at være fortsat, og derfor har han svært ved at se, hvor en eventuel positiv overraskelse i kvartalet skal komme fra.

"Med meldinger fra markedet er det meget svært at se, hvor de skal hive en ekstraordinær performance ud og overraske positivt. Det skal man aldrig udelukke, men det ser lidt tungt ud i forhold til den data, der er kommet ud," vurderer chefaktieanalytikeren.

Nuværende forventninger kan give stryg

Michael Friis-Jørgensen forventer, at Chr. Hansens forventninger til det nye regnskabsår vil ligge lidt højere end de nuværende - på 7-9 pct. - hvilket vil være i den lave ende af selskabets langsigtede forventninger, som lyder på en årlig organisk vækst på 8-10 pct.

"Chr. Hansens forventning må ikke være på 7-8 pct., så tror jeg, der er stryg til aktien. Men jeg forventer også, at deres forventninger vil ligge i det "normale" interval på 7-9 pct. Vil forventningen være på 8-10 pct., vil det være en positiv trigger, men næppe med tanke på, at der nok er kvartaler med relativ lav vækst, og at udsigterne måske er lidt mudrede," vurderer chefaktieanalytikeren.

Analytikerne forventer ifølge estimater indsamlet af selskabet selv en organisk vækst i fjerde kvartal på 5,1 pct., mens den for hele det skæve regnskabsår ventes at lande på 7,8 pct.

Driftsmarginen (EBIT) før særlige poster ventes at være 33,7 pct. i kvartalet og 33,8 pct. for året., mens Chr. Hansens egne forventninger lyder på en driftsmargin på omkring 29,5 pct.

"Vi får nok ikke mange signaler i kvartalet, og det er svært at se, hvor overraskelsen skal komme fra. Udviklingsmarkederne tror jeg overordnet set, trækker ned, men også farvedivisionen, som i en periode har været i en nedadgående trend," lyder det fra aktieanalysechefen.

Chr. Hansen-aktien har siden nedjusteringen 26. juni og til mandag 7. oktober tabt omkring 20 pct. af sin værdi.

Patentaftale åbner nye døre til Brasilien Bank løfter Chr Hansen-anbefaling Finanshus sænker kursmål for Chr. Hansen 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier