FødevareWatch

Bank løfter Chr Hansen-anbefaling

Anbefalingen på Chr. Hansen-aktien bliver løftet til hold fra sælg i en ny analyse fra Handelsbanken.

Foto: PR/Handelsbanken

Ingredienskoncernen Chr. Hansen får løftet anbefalingen til "hold" til "sælg" af Handelsbanken.

Det fremgår torsdag morgen af en analyse fra banken, der hæfter sig ved, at aktien i Chr. Hansen har været under et gevaldigt pres siden offentliggørelsen af et skuffende kvartalsregnskab i slutningen af juni.

Dagen før regnskabet lå aktien til en kurs på 724 kr., og siden er aktien faldet med lidt over 20 pct. på børsen. På regnskabsdagen tog aktien et dyk på hele 13,8 pct.

"Det svage regnskab betød samtidig, at Chr. Hansen så sig nødsaget til at sænke deres forventninger til regnskabsåret 2018/19. På trods af at aktien er ved at genvinde momentum, vurderer vi, at det er for tidligt at konkludere, om investorernes tillid til selskabet er bedret," vurderer Handelsbanken.

Banken fremhæver, at den danske ingredienskoncern er et både solidt og veldiversificeret selskab med en attraktiv produktportefølje, men at selskabets organiske vækst alligevel har været svagere end ventet i løbet af i år.

"Vi vurderer, at Chr. Hansens udfordringer i år primært skyldes svære markedsforhold for divisionen fødevarekulturer og enzymer. Således oplever det kinesiske marked for yoghurtenzymer fortsat en lav encifret markedsvækst, mens Chr. Hansen har tabt momentum på markedet som følge af øget konkurrence fra lokale selskaber," skriver analytikerne i analysen.

"Chr. Hansen arbejder dog på at udvikle nye og innovative løsninger i denne division, men udviklingen af disse løsninger kan potentielt tage op til 12 måneder. Som følge heraf vurderer vi, at de udfordrende markedsforhold på det kinesiske marked fortsætter i de kommende kvartaler," fremgår det af analysen fra Handelsbanken, der først forventer, at investorernes tillid vil blive forbedret efter offentliggørelsen af årsregnskabet.

Chr. Hansen-aktien falder 1,6 pct. til 564,80 kr. torsdag morgen.

Finanshus sænker kursmål for Chr. Hansen

Ingredienser fra Chr Hansen skal komme fra grøn strøm

Chr. Hansen: Amerikansk hedgefonden øger sats på kursfald

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier