FødevareWatch

Positive toner fra Juncker: Tror på en brexit-aftale

EU's kommissionsformand siger, at han stadig tror på en aftale mellem EU og Storbritannien om brexit.

Foto: FREDERICK FLORIN/AFP / AFP

EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, siger i et interview til den britiske tv-station Sky, at EU kan droppe den såkaldte bagstopper for Irland som en løsning på brexit, hvis regeringen i London kan fremlægge et lige så sikkert alternativ.

"Hvis der leves op til hensigterne - dem alle - så behøver vi ikke en bagstopper," siger han ifølge AFP.

"Jeg tror, vi kan nå en aftale."

Bagstopperen, som den tidligere premierminister Theresa May havde sagt ja til, vil garantere, at der ikke opstår en hård grænse mellem EU-landet Irland og den britiske provins Nordirland.

Men den betyder også, at briterne er nødt til at forblive i EU's toldunion, indtil der er fundet en teknisk løsning på at holde grænsen åben på den irske ø.

En sådan løsning findes ikke i dag, har kommissionen tidligere slået fast.

Premierminister Boris Johnson har svoret, at briterne forlader EU 31. oktober - med eller uden en aftale. En aftale kræver, at bagstopperen forsvinder.

Johnson siger, at hans regering arbejder på en alternativ løsning, selv om han ikke har afsløret meget om, hvad den går ud på.

Juncker siger, at han havde et "temmelig positivt" møde med Johnson i Luxembourg mandag, og han tror stadig på, at en aftale kan nås inden 31. oktober, der er dagen, hvor Storbritannien skal forlade EU.

Han fortæller, at Kommissionen onsdag aften modtog de første rids af den plan, som den britiske regering arbejder på. Han siger, at han endnu ikke har haft tid til at granske papirerne nærmere.

"Når det handler om de alternative ordninger, som vil gøre det muligt for os og briterne at nå bagstopperens vigtigste mål, ja, så kan jeg sige, at jeg ikke har nogen erotisk forbindelse med bagstopperen," siger Juncker med et fnis.

"Men hvis resultaterne er der, så er jeg ligeglad med instrumenterne, der anvendes," slår han fast.

Britisk regering sender EU ventet dokument om grænseproblem

Stor brødkoncern om brexit: Vi er så klar, som vi kan blive

Regeringen vil gøre SMV’ere klar til Brexit med ny handlingsplan

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier