FødevareWatch

Regeringen vil gøre det dyrere at overdrage virksomheder

Et internt regeringsnotat om at hæve afgiften på overdragelse af virksomheder vækker bekymring hos oppositionen.

Foto: Thomas Lekfeldt/Thomas Lekfeldt / STF / Ritzau / Scanpix.

Det skal fra næste år være dyrere for virksomhedsejere at give deres selskaber videre til den næste generation, skriver Altinget.
Det lægger regeringen op til i et internt regeringsnotat fra 5. september om det kommende finanslovsudspil, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Konkret vil regeringen hæve afgiften på overdragelse af virksomheder fra fem til 15 pct. af virksomhedernes værdi. Det svarer til en årlig merindtægt i statskassen på én milliard kroner allerede i 2020.

Regeringens planer vækker harme i flere blå partier, der frygter, at de højere afgifter vil gå hårdt ud over virksomhederne.

"Jeg er ret nervøs for, at det her kommer til at skade virksomhederne. Det er ret mange penge, der skal trækkes ud af virksomheden, når man skal betale generationsskifteafgiften, og det er jo arvingen, der får regningen,” siger erhvervsordfører i Venstre, Tommy Ahlers, til Altinget.

Der er i praksis tale om en tilbagerulning af en afgiftslempelse, som den tidligere VLAK-regering gav i 2017. Dengang blev det besluttet at sænke generationsskifteafgiften gradvist ned til fem pct. i 2020.

Skatteminister Morten Bødskov vil ikke kommentere det konkrete finanslovsnotat, men han lover, at der kommer et udspil til en afgiftsforhøjelse fra regeringen snart.

"Hvad angår bo- og gaveafgiften har vi fra regeringens side allerede meldt ud, at vi vil rulle den borgerlige regerings skattelettelser tilbage, som var en skatterabat til nogle af de mest velbjærgede i Danmark," skriver han i en mail til Altinget.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Altinget).

Efter investeringsår gror den grønne vækst frem af mulden hos Hanegal

Konditorbager satser millioner på franchisekoncept

Kort tid efter økologisk konkurs åbner kendt københavnsk slagter ny produktion

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier