FødevareWatch

Et tysk slagteri lukker om dagen: Slagter vil bremse nedgang med pølsehotel

Tyskerne spiser færre og færre pølser, og slagterierne lukker i et væk. En tysk slagter har taget sagen i egen hånd ved at åbne Tysklands første pølsehotel.

Bratwursthotel, som stedet hedder, ligger i den sydlige delstat Bayern og byder på pølser i alle afskygninger, bl.a. pølsetapet. Foto: Michael Dalder/Reuters/Ritzau Scanpix

Tyskere er glade for pølser, men måske mindre glade for dem end tidligere, for kødindtaget er faldende. Det har fået slagter Claus Böbel til at tage alternative metoder i brug, idet han har åbnet et tysk hotel med pølsetema – det første af sin slags i landet. Det skriver DR.

"Allerede i det første halve år har jeg haft gæster fra hele verden, for eksempel fra Japan, Nigeria eller USA. I udlandet forbinder de jo i den grad vores land med pølse. Og her hos mig får de, hvad de kommer til Tyskland efter," siger slagtermester Claus Böbel, der slog dørene op i efteråret 2018, til DR.

Dermed trodser han udviklingen i branchen, hvor der i snit lukker et tysk håndværkerslagteri om dagen, ifølge mediet. I midten af 1990’erne spiste en gennemsnitstysker 68 kilo kød om året, og det er faldet til 60 kilo om året, ifølge opgørelser fra det tyske fødevareministerium.

Desuden er antallet af tyskere, der spiser kød dagligt, faldet fra 34 pct. i 2016 til 28 pct. i 2019, fremgår det.

Nestlé udvider sit sortiment af kødalternativer med plantefars

Danish Crown går ud i markedet med hybridbøffer

Landbruget betalte for rapport, som nedtonede oksekøds klimabelastning

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier