FødevareWatch

Danish Crown går ud i markedet med hybridbøffer

Den store kødkoncern går i Arlas fodspor og rykker et konkret nøk mod den plantebaserede kategori med ny hybridserie af kød og grøntsager.

Foto: Henning Bagger/Ritzau / Scanpix

Den Plantebaserede tendens i fødevareindustrien bruser så kraftigt, at selv de store koncerner, hvis forretning er bygget på animalske fødevarer, går med.

Onsdag meddelte mejerikoncernen Arla, at man lancerer plantedrikke og senere samme dag, åbnede de to mejerier Naturmælk og Thise Mejeri op for at gå samme vej.

Danish Crown meddelte allerede i juli, at man er klar med en plantebaseret kødalternativ inden, at kalenderen viser 2020.

Første skridt derhen bliver dog taget nu med en ny produktype, der består af kød og grøntsager i et ligeligt miks.

Det fortæller Finn Klosterman, der er direktør for Danish Crown Beef, i en pressemeddelelse.

"Det er vigtigt at understrege, at vores kerneprodukt er kød. Men når det er sagt, må vi også forholde os til, at forbrugerne i højere grad efterspørger alternativer til kød, og det vil vi selvfølgelig gerne kunne tilbyde dem," siger han og fastslår:

"Hos Danish Crown har vi udstyret og ekspertisen til at udvikle disse produkter, så de sidder lige i skabet første gang."

Ikke alene om hybriderne

Danish Crown er ikke ene om lige netop den type produkt. Det unge østrigske selskab Rebel Meat baserer hele forretningen på den type hybridkød.

"Vi tror på, at vi kan nu ud til flere forbrugere, end et vegansk koncept kan," siger selskabets direktør og medstifter, Philipp Stangl, til Foodnavigator.

Her er målgruppen de såkaldte flexitarer, der forsøger at skrue ned for kødet, men ikke ønsker et farvel til bøffen. Samtidig ser Rebel Meat hybridprodukter mellem grøntsager og kød som en overgang til laboratoriefremstillet kød.

"Vores langsigtede vision er at forberede markedet til en lancering af laboratoriefremstillet kød," siger han til videre til Foodnavigator.

Han peger på, at det første laboratoriekød formenligt vil være for dyrt og måske heller ikke i god nok kvalitet til at blive solgt i ren form, men at det vil fungere som et hybridprodukt i samspil med grøntsager.

Impossible Food får godkendt plantebaseret blodlignende protein

Danish Crown udfordrer McDonalds & Co med historisk sats på planteburgere

Spådom: Størstedelen af kødforbruget kan i 2040 komme fra kødalternativer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier