FødevareWatch

Ombejlet dansk ingrediensvirksomhed sat til salg

Ejerne af ingrediensvirksomheden Glycom, der producerer en unik ingrediens til brug i modermælkserstatning, har skudt gang i en salgsproces.

Foto: Camilla Rønde / Ritzau Scanpix

Ifølge mediet Inside Business er investeringsbanken Credit Suisse blevet hyret til at finde en køber til ingrediensvirksomheden Glycom, der lever højt på at være den eneste producent i verden, som kan fremstille det såkaldte HMO til brug i modermælkserstatning.

Siden 2016, hvor Glycom investerede i en stor fabrik i Esbjerg og siden indgik aftale med Nestlé om afsætning og delvist ejerskab, er det gået fremad og i år forventer ledelsen et overskud på omkring 200 mio. kr. før renter og afskrivninger.

I ejerkredsen bag Glycom finder man udover Nestlé, der ejer omkring en tredjedel, desuden også Danica Pension og flere danske finansfolk.

Blandt de oplagte købere peger flere analytikere ifølge mediet på Chr. Hansen.

Biotekkometen Glycom får endelig sit gennembrud

Brystmælksforskere opkøber DLG-virksomhed for 500 mio 

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier