FødevareWatch

Smitsom svamp truer sydamerikanske bananer og skaber frygt

Myndigheder i Columbia har opdaget en smitsom svamp kaldet Panama-syge i en enorm bananplantage. Tager den for alvor fat i bananproduktion, vil det have alvorlige konsekvenser for økonomien i en række sydamerikanske lande.

Foto: Annelene Petersen

Den såkaldte Panama-syge, som er en smitsom svamp, spreder sig i et stort område med bananproduktionen i Columbia. Området er dobbelt så stort som Bornholm, og militær og politi kæmper for at begrænse spredningen af sygdommen, der kan ødelægge landets bananproduktion.

Det skriver Ekstra Bladet.

Banan er Columbias tredjestørste eksportvare, og Sydamerika er den største producent og eksportør af bananer i verden. Derfor kan sygdommen få alvorlige konsekvenser for økonomien i lande, der er afhængige af bananproduktionen.

"Der er tale om et erhverv, som beskæftiger utrolig mange mennesker både direkte og indirekte. Hvis bananen bliver udryddet, vil det være en katastrofe for mange fattige mennesker, fordi de kun vil blive meget fattigere," siger Carlos Salas Lind, der er professor i sydamerikansk økonomi og politik ved CBS, til Ekstra Bladet.

Især Ecuador, der er verdens største eksportør af bananer, frygter at sygdommen spreder sig over Columbias grænser.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier