FødevareWatch

ABM: Væksten i Novozymes skuffer - der er pres på forretningen

Chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets kalder enzymproducenten andet kvartal for skuffende set på selskabets organiske vækst.

Enzymproducenten Novozymes skuffer i andet kvartal set på selskabets organiske vækst.

Det siger chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

"I forhold til at vi havde fået en indikation af, hvordan det så ud efter fem måneder med nedjusteringen, må vi sige, at væksten skuffer. Den organiske vækst er på minus 2 pct., hvor selskabet på en måde havde indikeret, at den i kvartalet skulle ligge omkring 1 pct.," siger han og tilføjer:

"Vi må sige, at det er bredt funderet ud over alle områder. Der er pres på forretningen, og der er ikke rigtigt et af områderne, som vækstmæssigt overrasker."

Han fortæller endvidere, at Novozymes fremadrettet ikke kan forvente medvind på markederne, og at det derfor bliver op til selskabet selv at vende udviklingen.

"Novozymes fastholder guidance, som er under pres på grund af vækstraterne i første halvår. Forklaringen på, at tingene skulle vende i andet halvår, er en masse produktlanceringer, men det er der selvfølgelig altid en risiko i."

"Man sidder tilbage med en følelse af, at det kan blive svært at nå guidance, og hvis man ikke får løbet virkelig stærkt i andet halvår og får skudt produktlanceringerne afsted, som de skal, er der en risiko for, at vi får en nedjustering mere," vurderer Michael Friis Jørgensen.

I torsdagens regnskab noterer Novozymes, at man har tiltro til, "at væksten vil accelerere i andet halvår" blandt andet drevet af Freshness-platformen og bioenergi.

Og særligt freshness-platformen satser selskabet benhårdt på, lyder det.

"Der er ikke andet at gøre. Det er det helt korte svar, fordi markedsbetingelserne er ikke gode for Novozymes. Råvarepriserne er presset i bund, og landmændene har det svært. Det er ikke markederne, der kan vende det her for Novozymes, det skal de selv klare," forklarer Michael Friis Jørgensen.

Novozymes' aktie faldt 3,8 pct. i formiddagens handel.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier