FødevareWatch

Eksportforeningen: Tendens til afmatning blandt eksportvirksomheder

De danske eksportvirksomheder rammes af handelskrige og brexit, og i Eksportforeningen ser man en tendens til afmatning. Formanden påpeger, at konjunkturerne helt naturligt vil vende efter lang tids optur.

Bacon-eksporten er en af de ting, som kan blive ramt af både brexit og de handelskrige, som truer i horisonten. | Foto: Kim Nielsen / Ritzau Scanpix

En regnskabanalyse fra Spar Nord tegner et billede af, at opturen i danske virksomheder bevæger sig ind i en ny fase, hvor optimismen ikke er helt så blomstrende, som den har været i de seneste år.

I analysen bliver brexit, handelskrige og tilbagegang på Danmarks største eksportmarked, Tyskland, fremhævet som nogle af de mest markante årsager til, at danske virksomheder kæmper mere med indtjeningen, skriver Jyllands-Posten.

I Eksportforeningen kan bestyrelsesformand Henrik Mørkholt Sørensen godt genkende billedet af, at udsigten er blevet mere mat.

"Lige nu er der en tendens til afmatning blandt eksportvirksomheder. Det går ikke så stærkt, som det har gjort tidligere i store europæiske økonomier, og det kan mærkes i Danmark," siger han til avisen.

Danske virksomheder tjener færre penge

Handelskrig: Kina giver Trump en lussing, der også gør ondt i Bagsværd

Handelskrig kan forgylde danske landmænd

Mere fra FødevareWatch

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” blandt politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet ventes at blive centralt i valgkampen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier