FødevareWatch

Just Eat skylder den danske stat én milliard mener Skattestyrelsen

Takeaway-platformen Just Eat, der ikke mener, Skattestyrelsens milliardstore skattesmæk holder, har dog afsat et trecifret millionbeløb til sagen. Det fremgår af selskabets seneste halvårsregnskab.

Foto: Ben Stansall / AFP / Ritzau Scanpix

Just Eat betalte ikke nok skat, da selskabet rykkede pælene op og flyttede fra København til London i 2012.

Det mener Skattestyrelsen, skriver TV 2, som har været gennem Just Eats seneste halvårsregnskab. Her fremgår det, at de danske myndigheder i 2018 fremsatte et krav på 126 mio. pund (1,024 mia. kr. i dagens kurs) - et krav som Just Eat dog ikke forventer at imødekomme til fulde.

Beløbet "er udregnet på baggrund af en afvejning af sandsynligheden for en række forskellige udfald, hvoraf det mest ekstreme ville være det fulde krav på i alt 126 mio. pund", fremgår det af regnskabet ifølge mediet. Af samme årsag har Just East afsat 20,8 mio. pund til sagen, lyder det videre.

Lige nu foregår der en gensidig aftaleprocedure om sagen mellem de britiske og danske skattemyndigheder, som begyndte i april. På grund af tavshedspligt i verserende sager, vil Skattestyrelsen ikke udtale sig om Just Eat-sagen, skriver TV 2.

Detaljerne falder på plads i Just Eat-fusion

Takeaway-platform banket til vejrs på sammenlægning

Ukendt dansker i milliardgevinst på Just Eat-fusion

Enighed om samarbejde mellem Just Eat og Takeaway.com

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier