FødevareWatch

Ingredienskoncern investerer milliardbeløb i plantebaserede proteiner

Amerikanske Ingredion er klar til at investere, hvad der svarer til 1,24 mia. kr. i produktionen af plantebaserede proteiner på en fabrik, der har filmmageren James Cameron i ejerkredsen.

Sammen med konen Suzy ejer filminstruktør James Cameron en del af ingrediensproducenten Verdient fra Canada. Foto: Liam Richards / AP / Ritzau Scanpix

Den amerikanske ingredienskoncern Ingredion vil inden årets udgang investere 185 mio. dollar, svarende til 1,24 mia. kr. i en udvidelse af produktionen på en fabrik, der har hjemme i Vanscoy i den canadiske delstat Saskatchewan.

Ifølge Foodbev.com skal investeringen ske i fabrikken, der ejes af et joint venture-selskab kaldet Verdient Foods, som Ingredion har sammen med den Oscar-vindende filminstruktør James Cameron, hustruen Suzy Cameron og en lokal canadisk familie.

De mange penge skal bruges på at udvide fabrikkens produktion af plantebaserede protein-produkter, og man regner med, at udvidelsen af fabrikken vil stå klar i løbet af andet halvår 2020.

"Vi har udviklet vores specialitetsstrategi for at få del i de tendenser, der for øjeblikket skaber fødevareindustrien," udtaler Jim Zallie, adm. direktør i Ingredion, der har hjemme i amerikanske Illinois.

I 2017 havde Ingredion en omsætning på 41 mia. dollar spredt udover 40 forskellige lande.

I en pressemeddelelse tilføjer filmmageren om investeringen fra Ingredion:

"Jeg er begejstret over at udvikle forholdet til Ingredion og kraftigt udvide produktionen af plantebaserede proteiner til forbrugere over hele verden. Ved at arbejde sammen får vi en fantastisk mulighed for at være ledere i den næste bølge i global fødevareproduktion, som vil have varig indflydelse på de kommende generationer," siger James Cameron.

Naturli-chef drømmer om børsnotering

Impossible Food får godkendt plantebaseret blodlignende protein

Dansk produktion af insekter kan blive kæmpe forretning

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier