FødevareWatch

Svensk Nemlig-pendant voksede med 11 procent

Der blev lagt nye millioner på toppen i den svenske onlinefrontløber Mathem i 2018. Samlet blev væksten på 11 pct. - året før voksede forretningen med 13 pct.

Nemlig.com er den største aktør inden for dagligvarehandel på nettet herhjemme. I Sverige hedder den største aktør Mathem.se. Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Svenske Mathem, der leverer dagligvarer til svenske onlinekunder, som Nemlig.com gør det i Danmark, rundede i 2018 en omsætning på 1,2 mia. SEK, svarende til 940 mio. kr.

Det skriver Market.se med henvisning til Mathems nyligt offentliggjorte regnskab for 2018. Her hedder det også, at forretningen sidste år voksede med 11 pct. mod 13 pct i 2017.

En vækst på 11 pct. lyder umiddelbart ganske fornuftigt, men når man sidder i en onlineforretning som Mathem, skal det ses i relation til en samlet vækst i svensk e-handel på 27 pct.

Driftsunderskuddet i koncernen steg til i alt 186 mio. SEK, svarende til 146 mio. kr., fra 168 mio. SEK året før.

Resultatet var påvirket af investeringer i produktions- og distributionsaktiver, ligesom man også har gjort administrationen større, hedder det.

"Resultatet er hovedsageligt påvirket af Mathems fortsatte investering i markedet i løbet af året for at styrke brandet og kommunikere det nye tilbud og den konstant forbedrede kvalitet og service, som virksomheden tilbyder sine kunder," hedder det i årsrapporten.

I 2018 opkøbte Mathem virksomheden Frukbudet, der har aktiviteter i hele Norden. Det er en virksomhed, der ifølge Market.se omsætter for 1,33 mia. SEK, hvis man medregner alle aktiviteter i alle datterselskaber.

For regnskabet i 2019 regner man fortsat med at lande under nul.

Il Fornaio-bageri lægger flere brød ned i måltidskasserne

Svensk netbutik må lukke for ordrer efter stor efterspørgsel

Svensk Nemlig-pendant køber frugtselskab

Isenkramskæmpe køber sig ind i svensk Nemlig-pendant

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier