FødevareWatch

Danish Crown reducerer antallet af fyresedler i Horsens med 50

Gennem afspadsering og naturlig afgang er det lykkedes for slagterikoncernen at reducere antallet af fyringer på slagteriet i Horsens.

Foto: Janus Engel / Ritzau Scanpix

Da Danish Crown for en måned siden meldte ud, at en nedgang i tilførslen af svin betød, at man på slagteriet i Horsens skulle afskedige et større antal ansatte, var det opgjort til en besparelse, som samlet ville kunne få betydning for 175 ansatte.

Gennem afspadseringstimer og naturlig afgang har koncernen ifølge en meddelelse haft held med at reducere antallet af fyringer i Horsens, så det nu er 125 personer der står til ufrivilligt at blive ramt af en fyreseddel.

15 af de 50, hvoraf flere er nyansatte, har selv sagt op, skriver Danish Crown.

" Selvom det er en trist situation, er det trods alt positivt, at vi har kunnet reducerer antallet af afskedigelser. Det glæder mig," udtaler fabrikschef Jesper Frandsen.

Derudover har begrænset antallet af afskedigelser blandt håndværkerne på slagteriet.

"Vi vil i større udstrækning bruge vores egne håndværkere. På den måde har vi halveret antallet fra seks til tre," siger Jesper Frandsen.

De berørte medarbejdere begynder at få besked fra torsdag og fredag. Produktionsmedarbejderne fratræder 20. september, skriver koncernen.

NNF om Danish Crown-fyringer: Det er en håbløs situation

Danish Crown fyrer 175 medarbejdere

Kendt slagters økofirma konkurs efter tilbagekaldelser

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier