FødevareWatch

Takeaway-platform banket til vejrs på sammenlægning

Just Eat endte mandag som den mest stigende aktie i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Foto: Ben Stansall / AFP / Ritzau Scanpix

Takeaway-platformen Just Eat endte mandag som den mest stigende aktie i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der som helhed steg 0,1 pct.

Investorerne kvitterede for nyheden om, at selskabet går sammen med branchefællen Takeaway.com, ved at sende aktien op med 23,1 pct. til 782,20 pence.

Det nye selskab kommer til at hedde Just Eat Takeaway.com og får hjemme i Holland, hvor Takeaway.com er fra. Just Eat er stiftet i Danmark i 2001, men flyttede i 2005 til London, hvor det også er børsnoteret.

Sammenlægningen så også ud til at dryppe på den tyske konkurrent Delivery Hero, der endte med at stige 5,2 pct. til 43,01 euro.

Det ledende aktieindeks i Storbritannien, FTSE 100, steg mandag 2 pct., hvilket stod i kontrast til de ledende indeks i Frankrig og Tyskland, der endte med marginale plusser.

Med til at løfte stemningen på den britiske børs var - ud over Just Eat - selskabet bag selve børsen i London, London Stock Exchange Group, hvis aktie steg 14,7 pct. og ved børslukning kostede 6506 pence stykket.

Stigningen kom, efter at selskabet meldte sig klar til at overtage Refinitiv for 27 mia. dollar, hvilket vil forvandle London-børsen til en vigtig global spiller inden for data og handelsplatforme.

Det skal ifølge Bloomberg News gøres ved en udstedelse af nye aktier, som vil give Refinitivs ejers, heriblandt Blackstone-fonde og Thomson Reuters, en andel på omkring 37 pct. i det fælles selskab.

Ukendt dansker i milliardgevinst på Just Eat-fusion

Enighed om samarbejde mellem Just Eat og Takeaway.com

Just Eat overvejer fusion med hollandsk konkurrent

Just Eat går sammen med britisk detailkæde

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier