FødevareWatch

Aktiechef: Chr Hansen-aktien står til fald på 10 procent

Tue Østergaard, aktiechef i ABG Sundal Colliers, spår, at Chr. Hansen-aktien vil falde 10 pct. efter nedjusteringen onsdag aften.

Foto: PR.

Chr. Hansen-aktien står til at falde kraftigt, når markedet åbner torsdag, efter at ingredienskoncernen onsdag aften nedjusterede sine finansielle forventninger til det skæve regnskabsår 2018/2019.

ABG Sundal Colliers aktiechef, Tue Østergaard, spår et fald på 10 pct.

"Aktien er perfekt værdisat - omkring 50x earnings - og når man så kommer med noget så uventet, så får det store konsekvenser. Umiddelbart skal aktien kraftigt ned - omkring 10 pct.," vurderer han.

"Det svarer ikke helt til de estimatændringer, nedjusteringen giver anledning til, men når man har så høj en værdisat aktie, der er gået så godt, og man kommer med noget uventet, så kommer der konsekvenser," lyder det fra aktiechefen.

Chr. Hansen venter nu en organisk vækst for hele det skæve regnskabsår på 7-8 pct. mod før 9-11 pct. Det er særligt udviklingen i ingredienskoncernes mindste division - Natural Colors - og Emerging Markets, som i kvartalet har voldt selskabet problemer.

Onsdag lukkede Chr. Hansen-aktien 1,1 pct. lavere i 724 kr.

Farver er skurken i Chr. Hansens regnskab - organisk vækst under ambitionen

Opbremsning i væksten hos Chr. Hansens enzymforretningen

Chr. Hansen sænker vækstforventningerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier