FødevareWatch

Farver er skurken i Chr Hansens regnskab - organisk vækst under ambitionen

Mens nedjusteringen i Chr. Hansens vækstforventninger skyldes en række forskellige faktorer, så er hovedårsagen til tilbagegangen selskabets forretning for naturlige farver.

Foto: OLE LIND/Ritzau Scanpix

Ingredienskoncernens Chr. Hansens forretning inden for naturlige farver, Natural Colors, er hovedskurken bag onsdagens sænkede vækstforventninger for koncernen som helhed.

Forretningsområdet måtte i tredje kvartal af regnskabsåret konstatere at farveforretningens organiske vækst bremsede op til 3 pct. fra 6 pct. i samme periode i det forrige regnskabsår. Og efter ni måneder ligger den organiske vækst akkumuleret nu på 4 pct., inklusiv en negativ valutakurseffekt på 1 pct. og en negativ priseffekt på 1 pct., mod 5 pct. i sammenligningsperioden.

"I Natural Colors var modvinden fra et ringe økonomisk miljø større end ventet, og en 3 pct. organisk vækst er under vores ambition," udtaler administrerende direktør i Chr. Hansen, Mauricio Graber, i regnskabet.

Sammen med udviklingen i Animal Health-forretningen får Natural Colors derfor skylden for, at koncernen onsdag sænker sine vækstforventninger som helhed til en organiske vækst på 7-8 pct. fra tidligere 9-11 pct.

For Natural Colors ses den organiske vækst at blive på 4-5 pct. i hele regnskabsåret. I forbindelse med regnskabet for andet kvartal lød meldingen på en organisk vækst i natural Colors på 5-7 pct. mod oprindeligt 6-9 pct.

I tredje kvartal realiserede Natural Colors en omsætning på 58,8 mio. euro mod 57,7 mio. euro i regnskabet for 2017/18. ebitda-resultatet steg til 10,8 mio. euro mod 10,1 mio. euro, og det betyder, at overskudsgraden på dette niveau voksede til 18,4 pct. mod 17,5 pct.

På EBIT-niveau blev det til et resultat på 9,1 mio. euro mod 8,3 mio. euro og dermed en overskudsgrad på 15,5 pct. mod 14,4 pct.

Opbremsning i væksten hos Chr. Hansens enzymforretningen

Chr. Hansen sænker vækstforventningerne

Bank sænker Chr Hansen-anbefaling

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier