FødevareWatch

Farver er skurken i Chr Hansens regnskab - organisk vækst under ambitionen

Mens nedjusteringen i Chr. Hansens vækstforventninger skyldes en række forskellige faktorer, så er hovedårsagen til tilbagegangen selskabets forretning for naturlige farver.

Foto: OLE LIND/POLFOTO/ARKIV

Ingredienskoncernens Chr. Hansens forretning inden for naturlige farver, Natural Colors, er hovedskurken bag onsdagens sænkede vækstforventninger for koncernen som helhed.

Forretningsområdet måtte i tredje kvartal af regnskabsåret konstatere at farveforretningens organiske vækst bremsede op til 3 pct. fra 6 pct. i samme periode i det forrige regnskabsår. Og efter ni måneder ligger den organiske vækst akkumuleret nu på 4 pct., inklusiv en negativ valutakurseffekt på 1 pct. og en negativ priseffekt på 1 pct., mod 5 pct. i sammenligningsperioden.

"I Natural Colors var modvinden fra et ringe økonomisk miljø større end ventet, og en 3 pct. organisk vækst er under vores ambition," udtaler administrerende direktør i Chr. Hansen, Mauricio Graber, i regnskabet.

Sammen med udviklingen i Animal Health-forretningen får Natural Colors derfor skylden for, at koncernen onsdag sænker sine vækstforventninger som helhed til en organiske vækst på 7-8 pct. fra tidligere 9-11 pct.

For Natural Colors ses den organiske vækst at blive på 4-5 pct. i hele regnskabsåret. I forbindelse med regnskabet for andet kvartal lød meldingen på en organisk vækst i natural Colors på 5-7 pct. mod oprindeligt 6-9 pct.

I tredje kvartal realiserede Natural Colors en omsætning på 58,8 mio. euro mod 57,7 mio. euro i regnskabet for 2017/18. ebitda-resultatet steg til 10,8 mio. euro mod 10,1 mio. euro, og det betyder, at overskudsgraden på dette niveau voksede til 18,4 pct. mod 17,5 pct.

På EBIT-niveau blev det til et resultat på 9,1 mio. euro mod 8,3 mio. euro og dermed en overskudsgrad på 15,5 pct. mod 14,4 pct.

Opbremsning i væksten hos Chr. Hansens enzymforretningen

Chr. Hansen sænker vækstforventningerne

Bank sænker Chr Hansen-anbefaling

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier