FødevareWatch

Opbremsning i væksten hos Chr. Hansens enzymforretningen

Enzymforretningen hos Chr. Hansen har ikke kunnet opretholde tempoet i tredje kvartal af regnskabsårets, og er en af årsagerne til at selskabet nedjusterer.

Ingredienskoncernen Chr. Hansens enzymforetning, Food Cultures & Enzymes, oplevede i tredje kvartal af regnskabsåret 2018/19 en opbremsning i den organiske vækst sammenlignet med den tilsvarende periode året før.

Omsætningen landede på 176,7 mio. euro mod 165,9 mio. euro, men den underliggende vækst var i perioden på 8 pct. mod 11 pct. et år tidligere.

Driftsresultatet, EBITDA, blev samtidig i perioden på 72,0 mio. euro mod 67,6 mio. euro, hvilket betød, at overskudsgraden var uændret i 40,7 pct.

EBIT endte på 62,1 mio. euro i enzymforretningen mod 57,5 mio. euro året før, og det betød, at overskudsgraden på dette niveau gik op til 35,1 pct. mod 34,7 pct.

For divisionen Food Cultures & Enzymes ventes den organiske vækst fortsat at vokse over det langsigtede mål på 7-8 pct., selv om Chr. Hansen i regnskabet for tredje kvartal sænker den overordnede forventning til den organiske vækst for koncernen til 7-8 pct. fra tidligere 9-11 pct.

Efter de første ni måneder af regnskabsåret lyder den organiske vækst i enzymforretningen på 9 pct. mod 12 pct. året før. de 9 pct. indeholder dog en negativ valutakurseffekt på 3 pct., oplyser selskabet.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier