FødevareWatch

Chr Hansen sænker vækstforventningerne

Ingrediensselskabet Chr. Hansen sænker sine forventninger til væksten efter et lavere momentum end forventet i en række grene af organisationen.

Foto: Chr. Hansen

Chr. Hansen har onsdag aften nedjusteret sine forventninger til den organiske vækst i regnskabsåret 2018/19. Koncernen venter nu, at den organiske vækst vil blive på 7-8 pct. mod senest 9-11 pct.

Forventningerne til indtjeningen, målt på ebit-marginen før særlige poster, fastholdes på "omkring" 29,5 pct., mens ingredienskoncernen nu regner med frie pengestrømme "over" sidste års niveau mod hidtil "omkring" sidste års niveau, da ledelsen har besluttet at flytte nogle investeringer til næste regnskabsår.

Det fremgår af Chr. Hansens regnskab for tredje kvartal, der sluttede med udgangen af maj.

"Som et resultat af det lavere end ventede momentum i Natural Colors og Animal Health og et svagere vækstmiljø i nye markeder justerer vi vores helårsforventninger fra 9-11 pct. organisk vækst for gruppen til nu 7-8 pct. organisk vækst," udtaler adm. direktør, Mauricio Graber, i regnskabet.

For divisionen Food Cultures & Enzymes ventes den organiske vækst fortsat at vokse over det langsigtede mål på 7-8 pct, for Health & Nutrition ses væksten at være på "omkring" 10 pct. mod senest "10 pct. eller over", mens Natural Colors ventes at vokse med 4-5 pct. organisk i regnskabsåret. I forbindelse med regnskabet for andet kvartal lød meldingen på en organisk vækst i natural Colors på 5-7 pct. mod oprindeligt 6-9 pct.

Koncernen realiserede i perioden fra marts til maj en vækst på årsbasis på 7 pct. fra 282,7 mio. euro i omsætning i tredje kvartal for et år siden til nu 302,0 mio. euro. Den underliggende organiske vækst var dog samtidig på 8 pct., mens den efter årets første ni måneder var på 9 pct. inklusiv en negativ valutakurseffekt på 2 pct., oplyses det.

Driftsindtjeningen, ebit før særlige poster, gik op med 9 pct. fra 84,0 mio. euro til 91,7 mio. euro, og dermed realiserede Chr. Hansen en overskudsgrad på 30,4 pct. mod 29,7 pct. et år tidligere. Efter ni måneder lyder overskudsgraden på 28,2 pct.

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal fastholdt Chr. Hansen de overordnede forventninger, mens prognosen for den organiske vækst dengang den 3. april også blev sænket for Natual Colors. Det straffede aktiemarkedet den dag med et kursfald på 6,8 pct.

Farver er skurken i Chr. Hansens regnskab - organisk vækst under ambitionen

Opbremsning i væksten hos Chr. Hansens enzymforretningen

Bank sænker Chr Hansen-anbefaling

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier