FødevareWatch

Løkke: Rød-grøn ønskeseddel er ufinansieret og ukonkret

Statsministeren og flere blå politikere kritiserer rød aftale for at være en dyr affære for danskerne.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Ifølge afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er der ikke meget at glæde sig over ved den netop indgåede aftale mellem de røde partier om en ny S-regering.

"Glemte de ikke at snakke om, hvordan regningen skal betales," spørger Løkke i et opslag på Twitter natten til onsdag.

Han kalder desuden aftalen for en "rød-grøn ønskeseddel", der er "ufinansieret og ukonkret".

Løkke-tweet .JPG

Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Det Radikale Venstre.

Med enighed om en ny politisk retning ventes Mette Frederiksen at kunne danne regering og overtage Statsministeriet fra netop Lars Løkke Rasmussen.

Inden aftalen blev annonceret, kritiserede Løkke også måden, hvorpå aftalen er blevet forhandlet på plads.

"Nu har det smalleste røde flertal så slået rekord og forhandlet eksklusivt med sig selv i 20 dage bag lukkede døre og er på vej med en ny retning for halvdelen af Danmark. Lidt trist," skrev statsministeren kort før midnat.

Politisk ordfører Britt Bager (V) savner også konkrete løsninger og finansieringsforslag i aftalen. Hun mener samtidig, at Venstre kan samarbejde med den nye regering på flere punkter.

"Der er rigtig mange gode punkter, hvor vi gerne vil samarbejde. Vi vil gerne fortsætte den grønne omstilling og investere i børneområdet," siger Britt Bager og tilføjer:

"Vi vil også gerne investere massivt på sundhed. Men det er uklart, hvad man vil gøre på fysiske sygdomme, mens det er gode takter, hvad man vil gøre for psykiatrien."

Politisk ordfører for De Konservative Mette Abildgaard mener også, at Socialdemokratiet og dets støttepartier mangler at konkretisere aftalen.

"Der er en lang række udgiftskrævende tiltag i det 18 sider lange forståelsesbrev. Men det bekymrer mig, at jeg ser ikke samme udførlighed med finansieringen," siger hun.

Omvendt ønsker Mette Abildgaard at samarbejde med Socialdemokratiet om den grønne dagsorden.

"Lige så konstruktive vi vil være på den grønne dagsorden, lige så kritiske bliver vi, når Socialdemokratiet vil hæve beskatning på familieejede virksomheder," siger hun.

I en kort kommentar skriver fungerende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), at de røde partier "da blev enige om udgifterne". Han mener dog, at man dermed mangler at skaffe nye indtægter.

Mette Frederiksen ventes i løbet af onsdagen at gå til dronningen og orientere om et nyt flertal for en socialdemokratisk mindretalsregering.

Økologer: Regeringsmålsætning er "et historisk gennembrud for økologi"

Her er regeringens planer på fødevareområdet

Enighed i rød blok: Mette Frederiksen bliver statsminister i etpartiregering

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier