FødevareWatch

Jefferies: Novozymes går et usikkert 2020 i møde

Det amerikanske analysehus Jefferies ser en umiddelbar usikker fremtid på kort sigt for Novozymes, men fastholder både sit kursmål på 290 kr. og sin "hold"-anbefaling.

Det amerikanske analysehus Jefferies ser en umiddelbar usikker fremtid på kort sigt for Novozymes, efter at selskabet har opdateret sine vækstmål og sin strategi de kommende år.

At amerikanerne nu ser et usikkert 2020 skyldes, at året ventes at blive negativt påvirket af de ændringer, som enzymgigantens nye strategi betyder, selv om Novozymes for årene 2020-22 venter en årlig organisk salgsvækst på 5 pct.

"Usikkerhed om nettovirkningen i 2020 fra omstruktureringsindsatsen gør os forsigtige. Oveni kan en sandsynlig mindre efterspørgsel hos de nordamerikanske forbrugere også ramme næste år," skriver Jefferies i en analyse.

Selv om målet for den organiske salgsvækst for de kommende tre år er højere end det, der ventes i år - 1-3 pct. - så ligger det under tidligere tiders mål. Eksempelvis så enzymgiganten en organisk salgsvækst på 8-10 pct. i 2018-2020, påpeger Jefferies.

Novozymes kom søndag aften med en opdateret strategi og nye vækstmål forud for den kapitalmarkedsdag, som selskabet holdt mandag. Heraf fremgik det, at man blandt andet vil skære ned på antallet af de projekter, man vil satse på i pipelinen.

Jefferies fastholder både sit kursmål på 290 kr. og sin "hold"-anbefaling for Novozymes-aktien, der onsdag koster 305,50 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier