FødevareWatch

Arla vil flytte produktioner til Mellemøsten — 75 danske job i spil

I halen på et opkøb i december vil Arla flytte mere af sin produktion til nyt anlæg i Bahrain. Det kan ramme 75 ansatte på to produktioner i Danmark.

Foto: PR/Arla

Arla Foods har tirsdag annonceret, at man agter at flytte rundt på dele af sin produktion på tre produktionsanlæg, og at 75 Arla-ansatte på Bislev Mejeri og Svenstrup Mejeri kan blive påvirket. Flytningen af produktionen ventes først at finde sted i slutningen af 2020 og midten af 2021.

Ifølge Arla sker flytningen som konsekvens af det opkøb, som man i december 2018 foretog, da man overtog Mondelez' smelteostaktiviteter i Mellemøsten. Med det opkøb, som netop er blevet godkendt, har Arla fået adgang til et moderne osteproduktionsanlæg i Bahrain, "hvilket giver selskabet mulighed for at udvide sin brandede osteproduktion i regionen Mellemøsten og Nordafrika og styrke den samlede effektivitet af Supply Chain," skriver koncernen i en meddelelse.

Arla har planer om at rykke produktionen af 26.000 ton smelteost fra Bislev til det nykøbte anlæg. Det vil kunne påvirke op til 40 medarbejdere. Fra Svenstrup-anlægget AKAFA vil man flytte produktion af 18.000 ton steriliseret fløde, hvilket vil kunne påvirke 35 nordjyske medarbejdere.

Endelig har man planer om også at rykke smelteostproduktion fra saudiarabiske Riyadh, men den del er endnu ikke endeligt bekræftet.

"Det giver rigtig god mening for os at have produktionen af præcis disse produkter på det nye produktionsanlæg i Bahrain, da produkterne primært produceres til Mellemøsten og Nordafrika og i mindre grad til andre markeder. Vi kan dermed sætte et stærkt regionalt fodaftryk på Supply Chain, hvilket gør det muligt for os at sikre vores langsigtede konkurrenceevne i regionen gennem skala og effektivitet. Samtidig vil vores testanlæg på det nye produktionssted i Bahrain hjælpe os til at innovere på nye måder inden for denne kategori," udtaler Sami Naffakh, chef for Arlas forsyningskæde.

Ifølge Arla vil der nu blive udarbejdet en plan sammen med fagforeningerne og samarbejdsudvalget på de enkelte produktionssteder for at hjælpe de berørte medarbejdere, efterhånden som processen skrider frem.

"Så snart vi kan bekræfte de nøjagtige mængder, der skal flyttes, vil vi gå i dialog med de berørte medarbejdere, så vi sikrer, at de får den nødvendige støtte til at komme videre på en god måde, enten til jobs på andre af Arlas produktionsanlæg eller uden for Arla," udtaler Sami Naffakh.

Arla havde i 2018 en omsætning fra detailhandel og foodservice i Mellemøsten og Nordafrika på 560 mio. euro.

Arla køber osteforretning i Mellemøsten

Arla boksede sig igennem udfordrende 2018

Arla sætter tal på mellemøstlige økomål

Medie: Nu sætter Mondelez ikonisk smøreost til salg

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier