FødevareWatch

Trods stort 2018-underskud holder Mash-ejer fast i udlandet

Restaurantkoncernen Copenhagen Concepts' 2018 endte samlet med en bundlinje på minus 20 mio. kr. Trods udfordringer holder stifteren fat i sine planer om at ekspandere i udlandet.

Foto: PR

2018 blev ikke den gode historie, som medejer og direktør Jesper Boelskifte havde håbet for restaurantkæden Mash og for moderkoncernen Copenhagen Concepts.

Ifølge Børsen blev et 2017-tab på 4,3 mio. kr. i 2018 fulgt op af et underskud på hele 20 mio. kr. Alene den britiske forretning kommer ud med at underskud på 14,9 mio. kr. som følge af en stor afskrivning på 13,3 mio. kr. i en nu lukket flagskibsrestaurant i London. I den tyske forretning blev bundlinjen også rød, her var underskuddet på 7,6 mio. kr.

På spørgsmålet om, hvorfor Copenhagen Concept ikke dropper udlandseventyret, svarer Jesper Boelskifte, at han for øjeblikket holder møde om entre i endnu et land.

"[...]vi har valgt at tro på, at Mash i bund og grund kan gøre sig i hele verden, og vi tør tænke stort. Det gør vi fortsat. Det nemmeste for os ville være at læne os tilbage og kun høste på restauranterne i Danmark. Men vi tager tyren ved hornene og prøver at tackle det store udland. Det har kostet mange penge indtil videre, og der går tid, før det slår i gennem," siger han til Børsen.

Svensk restaurantkoncern åbner i Berlin efter dansk gennembrud

Dansk restaurantkæde må forlade eftertragtet London-adresse

Høje priser giver virksomhedsejere lyst til at sælge

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier