FødevareWatch

Karolines Køkken: De traditionelle retter udfordres af bæredygtige tendenser

Det er stadig kendingsretterne, der indtager toppen af ranglisten over de mest populære middagsretter blandt danskerne, men bæredygtighedsdebatten begynder at smitte af på danskernes adfærd, viser undersøgelse.

Foto: PR-foto

En ny befolkningsundersøgelse fra Karolines Køkken foretaget via Epinions Danmarkspanel blandt 2000 danskere viser, at bæredygtigheden spiller en stadig større rolle i danskernes madlavning.

67 pct. af danskerne svarer i undersøgelsen, at de går op i leve bæredygtigt, når det kommer til mad og madlavning. Det gør de ved at spise frugt og grønt i sæson, sortere madaffald fra øvrigt affald og købe lokale madvarer, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser også, at det stadig er de traditionelle retter, der dominerer danskernes madvaner, men nye tendenser vinder fortsat frem. 37 pct. af danskerne i undersøgelsen vil gerne spise fisk oftere og bruge flere grøntsager i maden. Og det afspejles ifølge Karolines Køkken i en stigende kødfri tendens. 55 pct. spiser kødfri aftensmad minimum en gang om ugen, hedder det.

"De sidste års fokus på bæredygtighed har på meget kort tid ændret danskernes holdning til mad og madlavning. Den gode nyhed er, at bæredygtig madlavning hverken behøver at være dyr eller tidskrævende. Det handler derimod om at bruge sin sunde fornuft og anvende alle rester i køleskabet, så sparer du både penge og forebygger madspild," udtaler Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Blandt de mest populære hverdagsretter finder man i top fem stadig stegt kylling med kartofler/grøntsager, pasta med kødsovs, frikadeller, gryderet som for eksempel gullasch eller mørbradgryde og lasagne.

59 procent af de danske husstande køber fastfood hver måned

Jensens Food henter fabriksdirektør i Danish Crown

Kendt slagters økofirma konkurs efter tilbagekaldelser

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier