FødevareWatch

Danskere spiser årligt fem kilo — men aner ikke hvad Danbo-ost egentlig er

I ni ud af ti danske hjem kan man finde en Danbo-ost. Alligevel ved danskerne ikke, hvad det egentlig er for en ost.

Danskerne spiser 14 kilo ost årligt, hvoraf fem af dem er Danbo-ost. Storfavoritten findes i ni ud af ti køleskabe, viser data fra Arla.

Det svarer til et samlet årligt forbrug på 24 millioner kilo Danbo-ost. Men de færreste danskere ved faktisk, hvad Danbo-osten egentlig er. Arla har spurgt en række danskere om, hvad der kendetegner osten, men ingen kunne give det rigtige svar.

"Det er overraskende, at danskerne ikke ved, hvad en Danbo-ost er. For tallene taler deres tydelige sprog: Danbo-osten er danskernes yndlingsost, og det er den ostetype, som vi spiser mest. Men vi kan se i vores undersøgelser, at danskerne har svært ved at skelne mellem, om Danbo er et brand, en ostetype, en placering i Danmark eller noget helt fjerde," udtaler Marianne Forsingdal, brand manager for Arlas ostekategori, i en pressemeddelelse.

Danbo-ost er en gul skæreost, som kun må produceres i Danmark med dansk mælk. Den fik navnet i 1952. Til et kilo færdig ost bruges der omkring 10 liter mælk, ifølge Arla.

Danmarks tredje største mejeri øger overskuddet 77 procent

Arla-konkurrent skærer 40 procent af sine varenumre væk

Arlas salg af økologiske oste buldrer frem

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier