FødevareWatch

Asiatiske problemer med svinepest smitter af i Danish Crown-regnskab

Problemer med afrikansk svinepest har været medvirkende årsag til, at de globale priser på svinekød for øjeblikket stiger kraftigt. Hos Danish Crown mærker man både for- og bagsiden af det forandrede globale svinekødsmarked i første halvår af regnskabet for 2018/19.

Foto: Ritzau Scanpix/Morten Stricker

Fra starten af det skæve 2018/19-regnskabsår har Danish Crown været delvist mærket af et stop for eksport til Kina, men efter et svagt første kvartal er der igen kommet gang i eksporten til landet. Selskabets andelshavere nyder godt af de rekordstore stigninger i noteringen på grisekød, som bliver båret frem af situationen i Kina og Vietnam, hvor man i den grad er udfordret af afrikansk svinepest, men det er regner ikke alt sammen ned på bundlinjen hos slagterikoncernen.

Af en netop offentliggjort regnskabsmeddelelse fremgår det, at resultatet af den primære drift før særlige poster blev på 1,082 mia. kr. i halvåret, der strækker sig fra 1. oktober 2018 til 31. marts 2019. Posten var dermed 41 mio. kr. bedre end i samme halvår sidste år og omkring 60 mio. kr. bedre end året før.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier