FødevareWatch

S vil hæve afgifter på chokolade, slik og kaffe — købmændene ærgrer sig

Som en del af Socialdemokratiets økonomiske 2025-udspil skal skattestoppet på punktafgifter skrottes. Det vil betyde afgiftsstigninger på bl.a. kaffe og chokolade, som i 2025 lander på i alt 700 mio. kr. Planen vil gøre det dyrere at være dansker, lyder det fra De Samvirkende Købmænd og finansminister Kristian Jensen.

Mette Frederiksen, Nicolai Wammen og Henrik Sass Larsen fremlagde mandag partiets økonomiske 2025-plan. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hvis Socialdemokratiet kommer til magten efter valget, kan det fremover meget vel blive dyrere at købe slik, kaffe, chokolade, is og andre afgiftsramte varer i de danske butikker.

I hvert fald har Socialdemokratiet i partiets økonomiske 2025-udspil ikke sat penge af til at fortsætte skattestoppet på en række punktafgifter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Alefarm Brewing gør klar til fordobling af ølproduktionen

I 2022 skal løftet indfries til Alefarm Brewingss investorer, der postede 27 mio. kr. i bryggeriet i 2020. Og med et toptunet produktionsfacilitet er der intet, der står i vejen for en stor skalering af selskabet, mener stifter og adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier