FødevareWatch

Danish Food Innovation kaster 3 millioner mod bæredygtige løsninger

Fem projekter der skal løse fremtidens bæredygtighedsudfordringer, får midler fra netværket Danish Food Innovation. Målet er at styrke væksten i fødevareklyngen.

Foto: /ritzau/Lars Krabbe

Det officielle innovationsnetværk for fødevarer Danish Food Innovation investerer 3 mio. kr. i, hvad de forventer bliver løsninger til nogle af de bæredygtighedsudfordringer, der lige nu præger dagsordenen. Heribland udfordringen med at brødføde verden med proteiner af høj kvalitet i fremtiden og forhindre fødevarespild.

Det skriver Danish Food Innovation i en pressemeddelelse.

I alt fem projekter har fået penge fra netværket. Forventningen er, at udfordringerne bliver til muligheder, som skal give små og mellemstore virksomheder i den danske fødevaresektor en stærkere position på den globale fødevarescene.

Virksomhederne vil fremadrettet indgå som partnere i projekterne sammen med vidensinstitutionerne, fortæller Esben Laulund, som er formand for styregruppen bag Danish Food Innovation og vice president i Chr. Hansen.

"Kernen i Danish Food Innovations arbejde ligger i at styrke de små og mellemstore eksportlokomotiver i den danske fødevarebranche," udtaler han i meddelelsen.

Projekterne kommer til at foregå i løbet af indeværende år, og resultaterne af projekterne forventes at være klar i slutningen af 2019.

Pengene som er tildelt de fem projekter, kommer fra en pulje på 12 mio. kr., som Danish Food Innovation har fået tildelt af Forsknings- og Uddannelsesministeriet. De tre organisationer Agro Business Park, Videncenter for Fødevareudvikling (VIFU) og Danish Food Cluster står bag det officielle innovationsnetværk for fødevarer, fremgår det.

Verdens første søstjernefabrik ser dagens lys i Danmark

Meyers vinder økologisk kantineaftale for 1000 medarbejdere

Coop løber med den grønne pokal - men en udfordrer nærmer sig

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier