FødevareWatch

Veganer-aktie blæser forbi kursmålene

Køderstatningsprodukterne fra Beyond Meat er i så høj kurs på den amerikanske børs for øjeblikket, at de blæser forbi alle krusmålene.

Foto: Beyond Meat PR-foto

Den amerikanske veganer-aktie Beyond Meat er steget så hurtigt på børsen i USA siden noteringen for knap 14 dage siden, at den har overhalet analytikernes kursmål indenom. Samtidig øges spekulationen i kursfald.

En stigning på cirka 250 pct. er forklaringen.

Beyond Meat, der producerer plantebaserede bøffer og pølser med højt proteinindhold, satte den 1. maj sin udbudskurs til 25 dollar, men allerede dagen efter debuterede aktien i handelen med en stigning på 163 pct. Handelsdagene siden har budt på både hop op og drop ned, men generelt har trenden været opad.

Onsdag bliver det til en stigning på 9,56 pct. til 87,30 dollar. Det svarer til en stigning siden noteringen på 249 pct.

I det kursniveau er Beyond Meat, der har kendisinvestorer som Bill Gates og Leonardo DiCaprio i ejerkredsen, blæst forbi de få kursmål, som Wall Street har på selskabet. Finanshuset Bernstein topper ifølge Bloomberg News med 81 dollar, mens den eneste anden analysedækning hos Freedom Finance har et kursmål for aktien på 28 dollar.

Analytiker Alexia Howard fra Bernstein har som begrundelse for sit kursbud spået, at Beyond Meat kan nå et årligt salg på 2 mia. dollar, hvis selskabet formår at øge sin markedsandel i USA fra nuværende 2,0 pct. ti 5,0 pct. i perioden.

Markedet ventes at vokse kraftigt de kommende år, men samtidig ses konkurrencen også intensiveret. Tyson Foods, der er USA's største kødproducent, planlægger at satse hårdt på kødfrie proteiner, og topchef Noel White har netop onsdag spået, at selskabet kan bygge en milliarddollar-forretning på området. Tyson var tidligere medinvestor i Beyond Meat, men solgte sin ejerandel inden børsnoteringen.

Der er dog mange investorer, som tror, at kursstigningen i Beyond Meat er en boble, der vil briste. Hele 43 pct. af aktiekapitalen er således udlånt til shortspekulation, skriver Bloomberg News med henvisning til analysefirmaet S3 Partners.

Kødfrie burgere samler millioner hos investorer

Kødproducent stiger på regnskab - plotter kødalternativer

Kæmpe vegansk optur på børsen 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier