FødevareWatch

Tør sommer var hård ved Gråsten Fjerkræ

Tørke og grillforbud i den tørre og varme 2018-sommer får en meget stor del af skylden for, at bundlinjen i Gråsten Fjerkræ sidste år blev halveret.

Foto: Jørgen Rudbeck

Mens salget af kølige dagligvarer sidste sommer bankede i vejret sammen med cifrene på termometeret, ramte den tørre virkelighed på modsat vis nogle af de producenter, der normalt lever højt på leverancer til landets grillfolk.

Til Landbrugsavisen.dk siger bestyrelsesformand i Gråsten Fjerkræ, Gunder P. Jensen, at virksomhedens 2018-overskud led under netop tørke og grillforbud.

"Grillforbuddet gjorde selvfølgelig et stort indhug i salget af pølser og marinerede fjerkræsprodukter. Og så kom tørken med forhøjede kornpriser. Vi snakker adskillige millioner," siger han til avisen.

Gråsten Fjerkræ fik i 2018 et overskud på 600.000 kr. mod 1,32 mio. kr. året før. Bruttofortjenesten faldt fra 5,92 mio. kr. i 2017 til 5,13 mio. kr., mens resultatet før skat blev reduceret med en lille mio. kr. til 786.498 kr. Virksomhedens egenkapital udgjorde ved udgangen af 2018 4,6 mio. kr.

Direktøren venter et stigende salg af fjerkræ i 2019.

Koncernen talte 20 medarbejdere sidste år og omfatter også Eurodan Poultry, som markedsfører franske fjerkræspecialiteter under navnet Label Danois. Hertil samarbejder koncernen med omkring 250 medarbejdere på forskellige gårde og slagterier.

Fjerkræproducent beskylder Fødevarestyrelsen for vildledende markedsføring

Gråsten Fjerkræ vil fange britisk ande-eksport efter Brexit

L&F og Økologisk Landsforening får kritik i sag om fordeling af tilskudsmidler

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier