FødevareWatch

Indhold af en ny klimalov splitter oppositionen

De andre oppositionspartier angriber Socialdemokratiet for ikke at have nok ambitioner på klimaområdet.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er intern uenighed i oppositionen om, hvad en ny klimalov skal indeholde, hvis flertallet skifter ved det kommende valg. Det skriver Politiken mandag.

Socialdemokratiet vil have en lov, der forpligter en kommende regering til at gøre status og justere kursen hvert femte år. 

SF ønsker en lov med forpligtende delmål for det samlede udslip af drivhusgasser hvert år.

"Der skal være et årligt klimabudget," siger SF-formand Pia Olsen Dyhr til Politiken.

"Hvis det overskrides – eller forventes overskredet – skal der være en juridisk forpligtelse til med det samme at iværksætte nye initiativer, der gør, at man hurtigt kommer tilbage på sporet."

"Vi har ikke tid til at vente 3, 4 eller 5 år på at korrigere kursen, hvis vores udslip af drivhusgasser er for højt; der skal handles med det samme."

Enhedslisten ønsker, at der gøres status over de danske reduktioner af drivhusgasser hvert andet år.

Hvis reduktionerne ikke går den rette vej, skal en klimalov forpligte den siddende regering til at fremlægge alternativer.

Alternativet vil også have en mere ambitiøs klimalov. Politisk leder Uffe Elbæk siger dog, at hans primære anke med Socialdemokratiets klimamål er, at det går for langsomt med reduktionen af udslippet af drivhusgasser.

Socialdemokratiet ønsker at reducere udslippet med 100 procent i 2050. Alternativet ønsker, at det skal ske i 2040.

De Radikale mener, at en klimalov bør indeholde krav til en reduktion på mere end 60 procent af drivhusgasser i 2030.

Hvis ikke det indgår i et regeringsgrundlag, vil politisk leder Morten Østergaard bruge sine mandater på at få den siddende regering ud af kontorerne, siger han til Ritzau:

"Vi kan kun bakke op om en ny regering, hvis den på klima-området er klar til at forpligte sig på et CO2-reduktionsmål i 2030. Vil man ikke det, kan man ikke få vores opbakning. Og så er vi imod - også aktivt."

"For os er der kun to veje: Enten bakker vi op ellers er vi imod."

Her er DI's ønskeseddel til en kommende regering

Regeringen åbner for klimalov med indspark fra borgerne

CO2-afgifter vil ramme dansk landbrug hårdt

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier