FødevareWatch

Her er DI's ønskeseddel til en kommende regering

Med 29 dage til folketingsvalget har Dansk Industri (DI) sine anbefalinger til politikerne og en kommende regering klar.

Foto: PR/Dansk Industri

Den 29 dage lange valgkamp frem mod folketingsvalget 5. juni blev mandag skudt i gang, da Lars Løkke Rasmussen trykkede på knappen og udskrev det længe ventede valg.

I anledning af valgudskrivelsen har DI markeret sig med fem anbefalinger til politikerne og en kommende regering. Anbefalingerne er del af en kampagne, som DI også starter op under parolen Made by Denmark.

Find mere arbejdskraft

Den første anbefaling går på, at "der skal gøres en stærkere indsats for at få arbejdsdygtige danskere i job og tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere."

Her fremhæves det, at de danske virksomheder "har brug for alle, der kan". Beskæftigelsen for 55-årige og derover er steget med 85.000 fra 2013 til i dag, og af disse er 70.000 job skabt i private virksomheder, fremhæves det. Der brug for flere hænder, og selvom 200.000 flere danskere er kommet i job, så bremser det væksten, at virksomhederne ikke kan finde nye medarbejdere.

"Danmark skal have verdens bedste arbejdsmarked, hvor vi får flest mulige arbejdsdygtige danskere i job, og hvor vi står stærkt i konkurrencen om at tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere – på ordnede vilkår," skriver DI.

Mindre bureaukrati

Den anden DI-anbefaling handler om at sikre, at virksomheder – uanset om de er udenlandske eller danske – i højere grad vælger at investere i Danmark.

"Det kræver ikke mindst, at vi indretter de offentlige systemer, så de ikke skaber unødigt bøvl for virksomhederne – tid og penge brugt på bøvl kommer hverken statskassen eller danskerne til gavn. Til gengæld koster unødig administration og bureaukrati den enkelte virksomhed tid og penge, som kunne være blevet brugt på at skabe udvikling og job," hedder det på DI's hjemmeside.

Anbefaling nummer tre går på, at Danmark skal investere i områder som klima, uddannelse, forskning, sundhed, digitalisering og en langsigtet udvikling af Danmarks infrastruktur.

Som fjerde anbefaling opfordrer DI til, at de danske politikere sætter fokus på at styrke det internationale samarbejde, handel og smarte løsninger.

"Derfor bør en ny regering og de politiske partier stå sammen om mere samarbejde og handel i EU og med resten af verden, ligesom det er vigtigt, at Danmark bevarer sin førerposition inden for f.eks. sundhed, klima-, miljø- og vandteknologi," skriver organisationen.

Endelig foreslår DI at der udvikles en bedre offentlig sektor, "hvor det offentlige og det private arbejder sammen om at skabe smartere, billigere og bedre kernevelfærd for borgerne."

En stribe af partiledere kommer med udstrakt hånd til landbruget om opkøb af landbrugsjord

Lars Løkke udskriver folketingsvalg

Regeringen åbner for klimalov med indspark fra borgerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier