FødevareWatch

Novozymes retter op oven på telekonference

Chefhandler i Danske Bank vurderer, at ledelsen i Novozymes har beroliget investorerne på telekonferencen i kølvandet på regnskabet for første kvartal.

Foto: Novozymes/ PR

Novozymes' topledelse har onsdag formået at berolige markedet oven på et ellers skuffende regnskab for første kvartal. Det vurderer chefhandler i Danske Bank Mads Zink, efter at aktien har rettet sig i løbet af eftermiddagen.

Fra morgenstunden faldt Novozymes ellers over 5 pct., men den ligger ved 14.15-tiden blot 0,3 pct. lavere i 315,90 kr.

"Markedet er blevet lidt mindre bekymret efter at have hørt telekonferencen. De sagde, at andet kvartal vil vise god organisk vækst på gruppeniveau, og de var måske mere positive over for andet kvartal, end vi lige frygtede efter at have set resultatet for første kvartal," siger Mads Zink.

Han er dog selv lidt overrasket over, at aktien næsten har formået at lægge morgenens fald bag sig.

Regnskabet for første kvartal levede således langt fra op til forventningerne både målt på omsætningen, driftsindtjeningen og resultatet efter skat.

Desuden sænkede Novozymes forventningerne til årets organiske vækst til 3-5 pct. fra 3-6 pct. målt i lokal valuta. De resterende forventninger er uændrede.

Novozymes-topchef: Indsnævring i salgsvæksten skyldes to ting

Udfordringer i USA får Novozymes til at nedjustere forventningerne

Mere fra FødevareWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier