FødevareWatch

AAK's driftsresultat runder halv milliard

Fremgangen forsætter for det svenske madolieselskab med danske rødder.

Foto: AAK/ PR

Det dansk-svenske madolieselskab AAK, der forarbejder planteolier til vegetabilske produkter, har tirsdag offentliggjort endnu et kvartalsregnskab med vækst.

I årets første kvartal nåede driftsresultatet - fraregnet opkøb - 509 mio. svenske kroner mod sidste års 460 mio. svenske kr. Det er en forbedring på 11 pct. fra sidste år, fremgår det af en offentliggjort regnskabsmeddelelse.

Nettoresultatet voksede i kvartalet til 352 mio. SEK fra 317 mio. SEK sidste år. Det var en fremgang på 11 pct.

De positive resultater kom i et kvartal, hvor den samlede volumen organisk voksede med 5 pct. i forhold til sidste år, og i alt blev der i første kvartal fremstillet 572.000 ton olier og fedt.

Chokolade- og konfekturefedtdivisionen melder om en fremgang på 8 pct. med et resultat på 206 mio. svenske kr., mens divsionen for fødevareingredienser voksede med 14 pct. og endte med en profit på 308 mio. svenske kr. mod 271 mio. svenske kr. i første kvartal 2018.

Opkøb og udvidelser

Første kvartal var generelt ganske begivenhedsrigt for AAK.

I februar blev det offentliggjort, at selskabet havde købt hollandske Maasrefinery B.V.,der specialiserer i raffinering af vegetabilske olier og fedtstoffer til fødevareindustrien. Kort efter kom det frem, at også britiske BD Foods var blevet købt. BD Foods producerer madtilbehør som sovs, dressing og frugtkompot og omsatte for omkring 120 mio. svenske kroner i 2018. Selskabet har 100 medarbejdere, og kunderne tæller eksempelvis Subway, Hilton, Foodworks og KLM.

I marts besluttede ledelsen at udvide produktion i Zhangjiagang i Kina med en investering på omkring 300 mio. svenske kr.

AAK har blev skabt som en fusion mellem svenske Karlshamns AB og Aarhus United (fhv. Aarhus Oliefabrik) tilbage i 2005. I dag har selskabet over 20 forskellige produktionsfaciliteter og mere end 3700 ansatte spredt ud på 25 lande. Hovedkontor ligger i Malmø, mens selskaber også stadig har en fabrik i Aarhus.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier