FødevareWatch

Tænketank: Et kolossalt miljø- og klimapotentiale i laboratoriefremstillede fødevarer

Ifølge tænketanken Concito er miljø- og klimapotentialet i laboratoriefremstillede alternativer til animalske fødevarer ekstremt stort, men forbrugerne skal favne de nye produkter, hvis udviklingen skal rykke sig.

Bærer man sig rigtigt ad, er der, ifølge tænketanken Concito, et kolossalt miljø- og klimapotentiale i laboratoriefremstillede alternativer til animalske fødevarer.

Det skriver tænketanken i et debatindlæg på Altinget.dk.

Men det er langt fra uden udfordringer at gøre visioner til virkelighed, hedder det videre. Produkterne skal udvikles, så de i smag, konsistens og pris er på højde med nuværende udbud, og forbrugere skal acceptere og omfavne disse nye produkter, der for øjeblikket ikke rimer ret meget på fokuselementer som naturlighed, oprindelighed og lokalproduceret.

Lars Seier forudser at størstedelen af verdens fødevarer vil blive fremstillet i laboratorie

Endelig er der produktionssiden og de mange jobs, som over generationer er bundet op på fødevarefremstilling, som vi kender det i dag, og hvor de vil være i en fremtid med mindre animalsk råvareproduktion.

"Skal danske myndigheder, forskningsinstitutioner og virksomheder så kaste sig ind i udviklingen af disse teknologier og produkter? Det kan i hvert fald konkluderes, at produkterne sandsynligvis kommer før eller siden, og at Danmark og EU burde gå aktivt ind og understøtte udviklingen," skriver Torben Chrintz, videnskabelig rådgiver i Concito, i debatindlægget.

Impossible Foods indleder kapitaljagt efter stor burger-aftale

Slut med plantebøffer: EU vil forbyde kød-ord hos plantebaserede produkter

Udelukker kød: Burger King tester plantebaseret burger

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier