FødevareWatch

Alm Brand Markets: Novozymes fortsættelse af samarbejde bør sende aktien op

Selv om det kommer til at ske i en ny opsætning, så fortsætter Novozymes og Bayer deres BioAG-samarbejde, og det ventes at blive taget godt imod af investorerne.

Sådan lyder vurderingen hos Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, som også regner med en positiv modtagelse af den opjustering, som Novozymes har foretaget i forbindelse med torsdagens nyhed om det nye samarbejde.

Fra at have ventet en EBIT-margin på 28-29 pct. og en resultatvækst på 0-5 pct. i 2019 regner Novozymes nu med at præstere en EBIT-margin på 29-30 pct. og en resultatvækst på 5-10 pct.

Baggrunden for opjusteringen er, at Bayer i fjor købte Monsanto, som Novozymes egentlig havde samarbejdet med i BioAG-partnerskabet, og derfor har der været usikkerhed om, hvorvidt det tyske selskab ville fortsætte samarbejdet med den danske enzymproducent.

Den usikkerhed er fjernet med torsdagens nyhed, og nu vil Novozymes i de kommende kvartaler indregne udskudte indtægter i sin resultatopgørelse.

"Jeg tror, at markedet kommer til at reagere positivt på det her. Selv om deres opjustering er af lidt regnskabsmæssig karakter, så er det stadig en opjustering, og det skal der nok blive taget godt imod," siger Michael Friis Jørgensen.

"Der har været lidt usikkerhed omkring, hvorvidt Bayer ville fortsætte samarbejdet, efter at det overtog Monsanto. Det tror jeg, de fleste har været enige om, at det ville, men det er selvfølgelig rart at få det bekræftet, for det er trods alt en af verdens største landsbrugskemikalievirksomheder," tilføjer han.

Lidt malurt i bægeret

Den nye opsætning i partnerskabet mellem Novozymes og Bayer betyder, at Novozymes har mulighed for at samarbejde med andre partnere end Bayer for en bredere udnyttelse end kerneområdet majs og soja. Og allerede nu er der sat navne på to nye partnere, Univar Solutions og UPL.

Ændringen i partnerskabet falder imidlertid ikke i helt god jord hos Michael Friis Jørgensen. Han undrer sig over, at Novozymes har fået lov til at gå andre steder hen og umiddelbart ikke længere ser ud til at være lige så tæt knyttet til Bayer, som han havde indtryk af, at selskabet var til Monsanto.

"Det var et partnerskab, der var rigtig tæt knyttet. Så der kan måske være en lille smule nervøsitet for, om aftalen nu også er lige så stærk, og om Bayer vil drive det her lige så stærkt, som Monsanto har gjort det," siger Michael Friis Jørgensen.

Det oprindelige BioAG-samarbejde blev etableret i februar 2014 af Novozymes og Monsanto. Det skete med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere mikrobielle løsninger til at forbedre afgrødeudbytter og bæredygtighed.

 

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier