FødevareWatch

Ingrediensdirektør er sikker på at nå vækstmål

Chr. Hansen skuffer en smule i andet kvartal efter udfordringer østpå og lever ikke op til forventningerne til den organiske vækst. Det til trods er topchef Mauricio Graber ikke nervøs for, at forventningen ikke nås.

Foto: Lars Krabbe / Finans

Selv om Chr. Hansen i andet kvartal leverede en lavere organisk vækst, end hvad selskabet forventer for helåret, er topchef Mauricio Graber ikke nervøs for, at forventningen ikke nås.

Det fortæller han, efter at ingredienskoncernen onsdag morgen har offentliggjort sit regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/2019.

"Når du ser på kvartaler, er der altid flere ting, som kan gå galt - timing, faktureringer, osv. Jeg siger altid, at vi leverer stærke resultater, men du skal se på forretningen på årlig basis, hvor vi konsistent leverer vores mål," siger han.

Chr. Hansen nåede i andet kvartal en organisk vækst på 8 pct. For helåret har selskabet en forventning om en vækst på 9-11 pct., hvilket blev gentaget i regnskabet onsdag.

Den organiske vækst er under jeres forventning. Er du bekymret for, I ikke når den?

"Overhovedet ikke. Vi er sikre på vores mål på 9-11 pct. År til dato er vi på 9 pct., og vi ser ind i et stærkt andet halvår. Derfor fastholder vi vores forventning," siger Mauricio Graber.

Den organiske vækst var i kvartalet lavere, end hvad analytikerne havde sat næsen op efter. Konsensus lød ifølge estimater indsamlet af selskabet selv på 10,3 pct. Samme kvartal året forinden var den på 9 pct.

Stærkere resultater trods udfordende handelsforhold

I regnskabsårets andet kvartal løftede Chr. Hansen sin omsætning til 283,7 mio. euro fra 263,7 mio. euro samme kvartal sidste år. Analytikerne havde ventet en vækst på 288 mio. euro.

Andet kvartal bød på udfordrende handelsforhold i særligt Stillehavsområdet, men ifølge administrerende direktør Mauricio Graber leverede ingredienskoncernen alligevel "stærke" resultater.

"Vi leverede et sæt stærke finansielle resultater i andet kvartal. Handelsforholdene er udfordrende, men jeg mener, vi fortsat leverer på Chr. Hansen-modellen om en industriførende vækst og rentabilitet," siger han.

Bundlinjen voksede til 58 mio. euro fra 51,1 mio. euro i andet kvartal af regnskabsåret 2017/2018. Det er mindre end de 59,0 mio. euro, som analytikerne havde regnet med.

I regnskabet fastholder Chr. Hansen sine forventninger til årets resultater. Ud over den organiske vækst bliver forventningerne om en EBIT-margin før særlige poster på 29,5 pct., efter at den i kvartalet endte på 27,8 pct.

Mauricio Graber ser positivt på anden halvdel af regnskabsåret, hvor han ser en stærk pipeline:

"Vi har projektet, der giver os tillid til andet halvår, og et stærkt momentum i vores innovationsafdeling. En af hovedpunkterne i kulturdivisionen i kvartalet var launch af CHY-MAX Supreme (koagulent til osteproduktion, red.)," lyder det fra topchefen.

Han peger på, at hovedfokus for de kommende to kvartaler bliver at blive ved med at levere på den organiske vækst.

"Jeg føler mig meget sikker på vores rentabilitet, og hvor vi er på vores skalerbarhed. Førsteprioritet er at gå fra den nedre del af vores forventning til midten eller den øvre del. Derudover skal vi blive ved med at kommercialisere vores innovation med kunderne, hvilket er fundamentalt for os," siger Mauricio Graber.

Tirsdag efter en halv times handel falder Chr. Hansen-aktien 3,9 pct. til 659,20 kr. Det rækker til en bundplacering i C25-indekset.

Skuffer en smule efter udfordringer øst på

Selvom Chr. Hansen voksede igen i andet kvartal, skuffede indtjeningen dog analytikerkorpset.

Selv mener ingredienskoncernen, at der er tale om et godt regnskab trods udfordrende handelsforhold i særligt Stillehavsområdet.

"Vi leverede et sæt stærke finansielle resultater i andet kvartal. Handelsforholdene er udfordrende, men jeg mener, vi fortsat leverer på Chr. Hansen-modellen om en industriførende vækst og rentabilitet," siger administrerende direktør Mauricio Graber i Chr. Hansen til Ritzau Finans.

Svagere end ventet

Ingredienskoncernen kom ud af andet kvartal af sit skæve regnskabsår 2018/19 med et resultat af primær drift, EBIT, før særlige poster på 78,8 mio. euro ud af en omsætning 283,7 mio. kr.

Til sammenligning havde analytikerne set frem til en omsætning på 288 mio. euro og et EBIT før særlige poster på 81 mio. euro, viser estimater indsamlet af selskabet selv.

I samme periode året før var omsætningen på 263,7 mio. euro, og der var et overskud på driften på 71,2 mio. euro.

"De skuffer lidt målt på driftsresultatet, og de nedjusterer forventningerne til den organiske vækst i Natural Colors til 5-7 pct. fra tidligere 6-9 pct. Jeg er ikke så imponeret af regnskabet lige nu," siger børsmægler i ABG Sundal Collier Jim Søborg Hansen i en umiddelbar kommentar til regnskabet.

Holder fast i koncernforventningerne

Samtlige Chr. Hansens tre divisioner leverede vækst i underkanten af forventningerne i analytikerkorpset.

Overordnet holder ingredienskoncernen dog fast i koncernforventningerne.

Dermed regner ingredienskoncernen stadig med at ramme en organisk salgsvækst på mellem 9 og 11 pct. og en driftsmargin, EBIT-margin, på omkring 29,5 pct., som var niveauet i 2017/18.

Chr Hansen når ikke helt på højde med analytikernes estimater i andet kvartal

Analytiker: Organisk vækst vil være i fokus ved Chr Hansens halvårsregnskab

Ingredienskæmpe vil reducere CO2-udledning med 30 procent 

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier